Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міжнародний фонд спрямує сотні мільйонів доларів українському бізнесу

Міжнародний фонд спрямує сотні мільйонів доларів українському бізнесу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Міжнародний фонд спрямує сотні мільйонів доларів українському бізнесуПрезидент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом та інвесторами американсько-української компанії Horizon Capital, фонд якої зібрав сотні мільйонів доларів для інвестицій в український бізнес. Про це повідомляється на сайті офісу глави держави.

Компанія управляє активами обсягом 1,4 мільярда доларів, у тому числі залученими понад 700 мільйонами доларів капіталу для підтримки підприємців з України та Молдови протягом останніх п'яти років.

Як заявили в офісі Зеленського, представники компанії оголосили про залучення до їхнього нового міжнародного фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), створеного у вересні 2022 року, 254 мільйона доларів, які будуть направлені українським компаніям.

Раніше Die Welt із посиланням на документ Єврокомісії (ЄК) повідомила, що заморожені активи Центробанку (ЦБ) Росії у країнах Європейського союзу доведеться повернути Москві після завершення українського конфлікту.

До цього українська влада закликала направляти Києву заморожені у всьому світі російські активи. Президент України Володимир Зеленський уточнив, що кошти підуть на відновлення руйнованої інфраструктури.