Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Названо наслідки відмови Китаю від долара

Названо наслідки відмови Китаю від долара

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка

Названо наслідки відмови Китаю від долара Економіка США зіштовхнеться із серйозними наслідками, якщо КНР відмовиться від використання долара у міжнародних розрахунках. Про це повідомляє China Daily.


За даними газети, китайський експорт у країни, що розвиваються, і ряд ключових держав з ринковою економікою вже перевищив обсяг товарів, що поставляються Китаєм до Сполучених Штатів, Європейського союзу та Японії.

 

Автори статті вважають, що у світі відбувається формування «нового торговельного порядку», який може суттєво змінити глобальну платіжну систему. Крім того, це позначиться на міжнародних валютних резервах, йдеться у матеріалі.

 

"Якщо США зберуться "від'єднатися" від Китаю, інші країни можуть вибрати юань як валюту для взаєморозрахунків, стимулювавши посилення дедоларизації та зміцнивши статус КНР", - пише видання.

 

Також зазначається, що за січень-березень імпорт споживчих товарів США впав у річному вирахуванні на 20,6 відсотка. За словами авторів, якщо це продовжиться, становище Сполучених Штатів у світовій торгівлі буде слабшати. Це прискорить глобальний процес дедоларизації, йдеться у матеріалі.

 

Раніше кандидат економічних наук, експерт аналітичного центру університету «Синергія» Катерина Федюкович спрогнозувала терміни, в які країни відмовляться від розрахунку в єдиній валюті – доларах. Вона вважає, що це може статися найближчим десятиліттям.