Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Актора Артура Смольянінова включили до "реєстру екстремістів" в РФ

Актора Артура Смольянінова включили до "реєстру екстремістів" в РФ

Категорія: Політика, Культура, Суспільство
Актора Артура Смольянінова включили до "реєстру екстремістів" в РФ Актор Артур Смольянінов включений до переліку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу. До нього потрапляють люди, проти яких порушено кримінальні справи за "екстремістськими" та "терористичними" статтями КК РФ. Головні наслідки – фінансові: включеним до списку банки заморожують рахунки, вони не можуть скористатися банківськими картками.

У січні цього року глава СКР Олександр Бастрикін зажадав порушити кримінальну справу на актора – за "заяви проти Росії".

В інтерв'ю головному редактору видання "Нова газета Європа" Кирилу Мартинову (також оголошений у Росії "іноагентом") Артур Смольянінов говорив, що якби він брав участь у війні, то на боці України. У відеоінтерв'ю він сказав такі слова: "Мені, чесно кажучи, начхати, в якій формі залишиться Росія. Розвалиться вона, не розвалиться".

39-річний Смольянінов - відомий російський актор, популярність йому принесла роль Лютого у фільмі "9 рота" (2005) Федора Бондарчука про війну в Афганістані. Він залишив Росію та виступав проти вторгнення в Україну.

Крім Смольянінова, Росфінмоніторинг повідомив про внесення до "реєстру екстремістів" колишнього радника офісу президента України Олексія Арестовича.