Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Особливості оснащення кабінетів ангіографії

Особливості оснащення кабінетів ангіографії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT

Особливості оснащення кабінетів ангіографії Ангіографія є дослідження кровоносних судин із застосуванням контрастної речовини. Таке дослідження проводиться у спеціально підготовлених кабінетах. При цьому оснащення кабінетів ангіографії проводиться за особливими нормами, стандартами та правилами. Давайте розглянемо основні особливості цього процесу.


Вимоги до приміщення

Устаткування щодо ангіографії, яке можна придбати на сайті https://harwind.com.ua/catalog/angiografy, досить громіздке, тому спочатку вимагає наявності великого вільного простору. Як правило, площа приміщення має бути не менше 52-54 квадратних метрів. Також необхідно передбачити великі дверні отвори, щоб це обладнання можна було занести всередину.


За стандартами стіни приміщення мають бути покриті спеціальною баритовою штукатуркою. Вона захищає від рентгенівського випромінювання, що виникає в процесі роботи. Для фарбування стін вибираються світлі тони. Однак стеля за нормами має бути виключно білого кольору. На підлогу укладається дерев'яне покриття.

 

Все обладнання у кабінеті має бути розставлене таким чином, щоб забезпечити безперешкодний доступ до пацієнта. Також необхідно унеможливити будь-яку ймовірність отримання травми. Що стосується освітлювальних приладів, то в приміщенні обов'язково повинні бути присутніми не лише штучні джерела світла, а й природне освітлення.

 

Інженерні системи

Обов'язковим елементом оснащення ангіографічних кабінетів є системи очищення повітря, контролю температури і вологості. Важливо не просто забезпечити циркуляцію повітря, а гарантувати видалення пилу, зайвої вологи, пари, шкідливих газів, бактерій та ін Інженерні системи повинні підтримувати повністю стерильну атмосферу.


Ще один важливий елемент – це наявність у кабінеті холодного та гарячого водопостачання. Воно може бути облаштоване в окремій процедурній. Головне, щоб персонал мав постійний доступ до води. Будь-які нагрівальні прилади в ангіографічному кабінеті можуть бути закритого типу.

 

Необхідне обладнання

Автоматичний інжектор. Він дозволяє вводити контрастну речовину у кровоносну систему пацієнта. Основними складовими є електромеханічний привід та пульт дистанційного керування. Інжектор повинен підтримувати різні автоматичні режими, щоб можна було здійснювати пробне введення (для визначення переносимості), налаштовувати дозування та швидкість введення.

 

Ангіографічний стіл. Зазвичай виготовляється із міцного карбонового волокна. Має забезпечувати вільний доступ до пацієнта. Може комплектуватися знімним матрацом із антистатичними властивостями. Іноді стіл поставляється окремо, але може бути частиною ангіографічного комплексу.


 

Ангіографічна система. Це апарат, який безпосередньо виконує ангіографічне дослідження. Найчастіше все обладнання поєднується в єдиний готовий комплекс. Ангіографічні апарати поділяють на монопланові, біпланові та гібридні системи.

 

Особливості підключення до мережі

Будь-які ангіографічні комплекси відносяться до дорогого обладнання. При цьому є складними електротехнічними пристроями, що залежать від якості електроживлення. Простіше кажучи, будь-які "стрибки" напруги чи інші зміни параметрів можуть вивести пристрій із ладу. Ось чому не можна підключати обладнання для ангіографії до мережі безпосередньо без використання проміжних пристроїв. Відмінним рішенням буде встановлення промислової системи безперебійного живлення.

 

Безперебійне живлення. Джерело безперебійного живлення має забезпечувати моментальний перехід до автономного режиму. Не можна дозволити, щоб ангіограф відключився під час діагностичного дослідження. Адже це загрожує не тільки втратою даних, але й несе загрозу безпеці самого пристрою. Забезпечити перехід в автономний режим за нульовий часовий відрізок здатні лише ДБЖ, що працюють за схемою On-Line із подвійним перетворенням напруги. Також потрібно враховувати, що ємності батарей має вистачати на безаварійне завершення роботи ангіографа.

 

Синусоїдальна напруга. Медичне обладнання призначене для роботи від мережі із напругою у формі синусоїди. Навіть у міських комунальних мережах не завжди можна гарантувати виконання цієї умови. Напруга з формою чистої синусоїди може бути отримана на виході інвертора із широтно-імпульсною модуляцією. Саме вони використовуються в багатьох промислових On-Line ДБЖ.

 

Ізолюючий трансформатор. Стандарти обладнання кабінетів ангіографії зобов'язують забезпечити повну гальванічну розв'язку при підключенні обладнання до мережі. Простіше кажучи, не повинно бути прямого зв'язку між параметрами вхідної мережі і напругою, що надходить на навантаження. Це реалізується за рахунок використання ізолюючого трансформатора.

 

В принципі, виконати всі ці умови підключення до мережі можна окремо. Встановивши стабілізатор напруги, медичний ізолюючий трансформатор та інше обладнання. Але сучасні промислові ДБЖ дозволяють об'єднати все це в єдиному компліксе. Вони виконують функції "безперебійника", стабілізатора та трансформатора. Сучасні моделі навіть мають вбудовану лінію байпасів, щоб проводити ремонтні роботи без відключення ДБЖ від мережі.