Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Євросоюз зумів уникнути рецесії

Євросоюз зумів уникнути рецесії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Євросоюз зумів уникнути рецесіїЄвропейський союз зумів уникнути рецесії, у тому числі за рахунок стримування негативного впливу на економіку українського конфлікту та диверсифікації постачання та значного зниження споживання газу на тлі санкційного тиску на Росію. Про це йдеться у прогнозі Європейської комісії на весну 2023 року від 15 травня.

Зазначається, що ЄК підвищила прогнози економіки Євросоюзу на найближчі роки, очікується, що до 2024 року зростання прискориться до потенційно можливих 1,7 відсотка.

ЄС має намір продовжувати економічне стримування Росії, у тому числі за рахунок запровадження заборони на транзит через Росію до третіх країн європейських товарів, заявила глава ЄК Урсула фон дер Ляйєн. Нині це питання обговорюється, нею існують різні погляду.

У звіті Єврокомісії також йдеться про те, що подальше зниження від викопного палива знизить ризик можливих цінових шоків. Рецесії, згідно зі звітом, вдалося уникнути в тому числі за рахунок цін на нафту і газ, що знизилися.

«Економіка ЄС перебуває у кращій формі, ніж ми прогнозували минулої осені. Ми уникнули рецесії і налаштовані на помірне зростання цього й наступного року. Однак ризики надто великі, щоб почуватися комфортно: ми повинні зберігати пильність», — наголосив комісар з економіки Паоло Джентілоні.