Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Кава для початківців - яку каву вибрати?

Кава для початківців - яку каву вибрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Кава для початківців - яку каву вибрати? Ви п’єте каву роками, але для вас завжди було щоденною роботою будити вас на решту дня. Це стало так само очевидно, як чищення зубів перед сном. Одного разу ваші друзі привели вас в атмосферне кафе, де ви могли спробувати справді смачну каву. Перший контакт із злегка обсмаженою 100% арабікою, пролитою через фільтр, став для вас неабиякою несподіванкою. Кава DonCortez є однією з найкращих пропозицій на сучасному ринку.


Цікавість переросла у все частіші практики та бажання випити якісну каву лише для себе. Тепер ви знаєте, що пити каву - це величезне задоволення. Вам вдалося знайти онлайн-кав'ярню, але пропозиція настільки величезна, що ви навіть не знаєте, що вибрати, щоб не пошкодувати про покупку. Ось чому ви читаєте цю статтю, яка допоможе вам знайти правильну каву, щоб насолоджуватися вдома.


Як пити каву, щоб найкраще працювалося?

Перше, що вам потрібно знати, коли і як краще пити каву. Ви коли-небудь пили каву відразу після пробудження натщесерце? Від такої практики слід якомога швидше відмовитися. Це може в першу чергу погано вплинути на ваше здоров'я, але це також прискорить занепад вашої енергії. Якщо ви хочете, щоб кава справила на вас позитивний вплив, то випивайте першу чашку після їжі.


Вчені навіть чітко визначають години, коли найкраще пити каву. Вони рекомендують перший контакт з кавою протягом дня між 9:30 і 11:30. Чому так пізно? Вони стверджують, що до 9:00 в нашому організмі відбувається підвищення кортизолу, гормону стресу. Його зростання в нашому організмі є циклічним і відбувається кілька разів на день. Ми можемо відчути це з 12-13 та 17:30-18:30. Яке це має відношення до кави? Кофеїн, що міститься в ньому, додатково збільшує вироблення гормону, що може погано позначитися на нашому самопочутті.

 

Виходячи з проведених досліджень, вони також рекомендують нам пити останню каву не пізніше ніж за 6 годин до сну. У великих кількостях кофеїн знижує секрецію мелатоніну, який також відповідає за наш спокійний сон. Це навіть може призвести до зсуву нашого біологічного годинника на годину.

 

Яку каву обрати?

Ви вже знаєте, як пити каву, щоб вона була найкращою, але ще не знаєте, яку вибрати, щоб вона була найкращою. Ви чули, що найкращий і благородний сорт кави – арабіка. Справа в тому, що це кава м'яка на смак, без перебільшеної гіркоти з явною кислинкою. Виробники зазвичай розміщують інформацію про склад своєї кави, тому звертайте на це увагу при покупці.

 

Суміші з переважанням арабіки рекомендовані людям, які люблять каву без додавання молока. Темні обсмажені зерна підійдуть для автоматичних і портафільтрових кавоварок. Кава спеціального сегменту, легко обсмажена арабіка, особливо рекомендована для альтернативних способів приготування кави, таких як chemex, dripp або aeropress. Якщо ви любитель ароматного еспресо або кислуватих наливних сортів кави, обов'язково зверніть увагу на арабіку.


Але що, якщо ви віддаєте перевагу оксамитовому капучіно або латте? Додавання молока робить вашу каву слабкішою і менш виразною на смак. Робуста тут дуже допомагає. Якщо ви хочете, щоб ваш капучіно був більш насиченим на смак, спробуйте каву з більшою кількістю зерен робусти. Він сильніший за смаком, ніж арабіка, і містить більший рівень кофеїну. Зараз на ринку представлені мікси арабіки та робусти в різних пропорціях, тож кожен знайде щось для себе.

 

Ви вже знаєте, який сорт кави підійде вам до смаку та способи приготування. Тепер все, що вам потрібно зробити, це знайти дійсно якісну каву. Не знаєте, як його знайти? Найкраща кава не завжди має бути найпопулярнішою та впізнаваною на ринку. На найкращих сортах кави виробник надає детальну інформацію про тип і походження кави.

 

Коли на упаковці згадується лише країна походження кави, наприклад, Бразилія, це нічого не говорить нам про каву. Кава високої якості зазвичай містить інформацію про сорт кави, регіон і плантацію, з якої вона походить, і навіть висоту, на якій вона вирощена. Тому завжди потрібно уважно читати всю інформацію на упаковці кави. В даний час широко поширені високоякісні зернова і мелена кава різних сортів. Досить знати, що нам дійсно потрібно, і ми без проблем знайдемо каву своєї мрії.