Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Бразилія запропонувала створити єдину валюту БРІКС через США

Бразилія запропонувала створити єдину валюту БРІКС через США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Бразилія запропонувала створити єдину валюту БРІКС через США У Бразилії запропонували створити єдину валюту БРІКС для подальшої відмови від долара. Про це написало французьке видання AgoraVox.

"Використання долара стає небажаним через посилення санкційної політики США щодо двох основних країн БРІКС - Росії та Китаю", - висловив свою думку оглядач Олександр Лемуан.

За його словами, питання про створення валюти актуальне через розширення спілки. Таким чином Саудівська Аравія, Іран, Єгипет, Алжир, Бахрейн та ОАЕ висловилися про бажання приєднатися до БРІКС.

ПАР та Бразилія запропонували запровадити спільну валюту через сильну залежність від долара, підкреслив Лемуан. Політики також вважають, що західні санкції заважають вести потенційно вигідну співпрацю з Росією та Китаєм.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що дедоларизація світової економіки вже розпочалася, причому це спостерігається вже не лише концептуально, а й на практиці. Позицію Росії у цьому питанні поділяють багато країн.

За словами дипломата, у рамках БРІКС «Бразилія вже запропонувала серйозно розглянути завдання огорожі фінансових розрахунків у рамках цього об'єднання».