Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні регулятор запропонував Міненерго збільшити вдвічі тариф на електроенергію з 1 червня

В Україні регулятор запропонував Міненерго збільшити вдвічі тариф на електроенергію з 1 червня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
В Україні регулятор запропонував Міненерго збільшити вдвічі тариф на електроенергію з 1 червня Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) України запропонувала з 1 червня збільшити тариф на електроенергію вдвічі. Це випливає з листа від голови регулятора Руслана Кайдаша до міністерства енергетики країн, повідомляє портал «Енергореформа».

«НКРЕКУ <...> надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладання спецобов'язків щодо забезпечення доступності електроенергії з 1 червня із запровадженням першого етапу коригування цін на електричну енергію», — йдеться у статті.

Як зазначає регулятор, подібні зміни дозволять покращити фінансові показники держпідприємств та наблизити зазначений механізм до збалансованого стану. У НКРЕКУ вважають, що потрібно поступово наводити ціни на електроенергію для звичайних споживачів до ринкового рівня.

Раніше голова правління національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що літній сезон для української енергетики буде складним періодом через дефіцит ресурсів. Він наголосив, що енергосистема країни може залишитися збалансованою у разі імпорту європейської електроенергії та включення додаткових обсягів генерації на природному газі.