Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС стурбувалися через хвилю заражень новим варіантом коронавірусу

У ЄС стурбувалися через хвилю заражень новим варіантом коронавірусу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У ЄС стурбувалися через хвилю заражень новим варіантом коронавірусу Депутат Європарламенту (ЄП) від Італії Стефанія Замбеллі звернулася до Європейської комісії (ЄК) з питанням, як вона оцінює ситуацію із хвилею заражень небезпечними XBB-варіантами COVID-19, яка, за її словами, зафіксована у Китаї. 

XBB-варіанти коронавірусу - субваріанти омікрон-штаму коронавірусу. На даний момент офіційно зареєстровані XBB.1.5 "Кракен" та XBB 1.16 "Арктур".

«Нова хвиля випадків [заражень] COVID-19, викликана переважно варіантами XBB, була зареєстрована в Китаї. За оцінками експертів, до кінця червня в країні фіксуватиметься 65 мільйонів нових випадків на тиждень. Висока трансмісивність нових варіантів — навіть вища, ніж у омікрону, — викликає занепокоєння, при цьому мало що змінилося з точки зору їх патогенності», - попередила парламентарій.

У зв'язку з цим вона звернулася до Єврокомісії за роз'ясненнями про те, чи він стежить за епідеміологічною ситуацією в Китаї.

«Наскільки Єврокомісія стежить за розвитком подій, пов'язаних з новою хвилею випадків COVID-19 у Китаї? Чи стурбована вона можливим поширенням нових варіантів вірусу?», - йдеться у тексті звернення Замбеллі.

5 травня голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус оголосив про завершення надзвичайної ситуації у світовій охороні здоров'я, викликану поширенням вірусу COVID-19. Як повідомив голова ВООЗ, через коронавірус у всьому світі померло як мінімум 20 мільйонів людей.

«COVID-19 наразі є встановленою та постійною проблемою охорони здоров'я, яка більше не є надзвичайною ситуацією в галузі громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення», — йдеться у заяві організації.