Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як правильно застосовувати пестициди?

Як правильно застосовувати пестициди?

Категорія: Суспільство, Гроші

Як правильно застосовувати пестициди? Як би не хотілося, але без хімічних засобів захисту саду та городу сьогодні ніяк не обійтись. А якщо так, то краще знати основні правила поводження з ними та застосування на практиці. Які з них найбільш важливі для всіх дачників – просунутих та новачків? 

 

Почнемо з азів. Пестициди - це не єдине, а клас хімічних засобів, що використовуються для боротьби зі шкідниками, хворобами рослин і бур'янами. Засоби захисту рослин Україна Арт Агро поділяються на:


  • інсектициди - борються з комахами-шкідниками;
  • гербіциди - застосовуються проти бур'янів;
  • фунгіциди – засоби від грибкових захворювань рослин.

 

Пестициди поділяються на дві групи: контактні та системні. Контактні вражають шкідника чи хворобу, як зрозуміло з назви, лише за безпосередньому зіткненні. Системні - проникають у тканини рослини, що захищається.


Звідси правило перше — дачникам доцільно використовувати системні пестициди, оскільки вони мають тривалу дію і захистять садові та городні культури краще. Про те, чи системний препарат чи контактний, обов'язково має бути зазначено на упаковці та в інструкції із застосування.

 

Правило друге – не користуйтеся постійно одними й тими самими препаратами, обов'язково чергуйте їх. Оптимально одним препаратом користуватись не більше двох разів. Тут така сама історія, як у людини з антибіотиками. Шкідники та збудники хвороб звикають до того чи іншого препарату, якщо застосовувати його постійно, і, зрозуміло, такий препарат проти них уже не діє.

 

Є нюанс. Орієнтуйтеся не на назву препарату, а на діючу речовину. Якщо ви застосовували препарат А з діючою речовиною Б, а потім вирішили перейти на препарат С, у якого діюча речовина теж Б, то толку не буде. Отже, треба шукати препарат з іншою діючою речовиною.

 

І третє правило. Багато дачників, бажаючи домогтися відразу кількох ефектів, змішують, наприклад, інсектициди та гербіциди тощо. Ніколи цього не робіть. Таким чином ви просто робите з кількох корисних речовин одну зовсім непотрібну субстанцію. Те саме стосується змішування пестицидів — звідки беруться такі поради, взагалі незрозуміло, — з господарським милом, наприклад, чи з золою.