Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Індія запустить місячну станцію «Чандраян-3» у липні

Індія запустить місячну станцію «Чандраян-3» у липні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Індія запустить місячну станцію «Чандраян-3» у липні Запуск індійської автоматичної міжпланетної станції Чандраян-3 до Місяця запланували на 12-19 липня. Про це повідомив голова Індійської організації космічних досліджень (ISRO) Шрідхара Панікер Сомнатх, повідомляє ТАСС.

«Ведуться останні приготування. Вони будуть завершені до кінця місяця. У цьому запуску використовуватиметься ракета LVM3, зараз триває її складання, всі її деталі доставлені на космодром на острові Шріхарікота. Запуск буде здійснено у проміжок між 12 та 19 липня», - сказав він.

Сомнатх додав, що інженери внесли низку змін, щоб уникнути несправностей із програмним забезпеченням та обладнанням. Також було прийнято рішення встановити більш енергоємні сонячні панелі та збільшити запас палива у двигунах.

У місію до Південного полюса Місяця увійде посадковий модуль та місяцехід. У рамках місії планують здійснити м'яку посадку на Місяць.

У травні стало відомо, що «Чандраян-3» доставили до Космічного центру імені Сатіша Дхавана для остаточної підготовки до місії Місяця. У центрі також ведуть роботи зі складання та підготовки до запуску найважчої індійської ракети-носія LVM3 (Launch Vehicle Mark-3).