Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні зростає попит на обстеження за допомогою комп'ютерного томографа

В Україні зростає попит на обстеження за допомогою комп'ютерного томографа

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

В Україні зростає попит на обстеження за допомогою комп'ютерного томографа Комп'ютерний томограф (КТ) – це об'єднаний із комп'ютером рентгенівський апарат, який дозволяє отримати пошарові та об'ємні зображення людського тіла. За допомогою комп'ютерної томографії досліджують, наприклад, черевну порожнину, переломи, проблеми з судинами, пухлини тощо. Кількість випромінювання, що використовується в ході дослідження, більша, ніж у випадку звичайного рентгенівського дослідження, тому дане дослідження проводиться лише за наявності конкретних, медично важливих показань.


В Україні спостерігається високий попит на комп’ютерні томографи. Придбати таке обладнання в нашій країні можна на сайті inmedua.com. Тут презентована продукція від провідних світових виробників, на яку розповсюджується гарантія. Все обладнання сертифіковане та відповідає всім умовам для безпечної та надійної експлуатації.

 

Що потрібно знати перед дослідженням

Комп'ютерне дослідження проводять лише на підставі направлення. Результати дослідження оцінює радіолог, після чого відповідь передається лікарю, який направив на дослідження. За бажанням також можна передати фотоматеріали дослідження пацієнтові разом із відповідним програмним забезпеченням на USB-накопичувачі (як правило це додаткова послуга за додаткову плату).

 

Перед комп'ютерною томографією важливо знати:

У разі дослідження області живота чи тазу протягом 2–4 годин перед дослідженням не можна їсти. Пити можна сік чи воду.

 

Перед дослідженням вас попросять зняти всі металеві предмети та прикраси. При необхідності вам встановлять венозну канюлю, через яку будуть вводити контрастну речовину, що містить йод, щоб поліпшити видимість структури органів і можливі патологічні зміни. Під час ін'єкції контрастної речовини у вас може виникнути відчуття печіння або металевий присмак у роті, які пройдуть протягом кількох секунд.

 

Після дослідження з контрастною речовиною необхідно в той же день пити багато рідини (бажано води приблизно 1,5-2 літри), щоб швидше вивести контрастну речовину з організму. Годувати грудьми після дослідження з контрастною речовиною, що містить йод, безпечно, так як з материнським молоком воно виділяється в дуже невеликих кількостях. Речовина повністю припиняє виділятись з материнським молоком протягом 24 годин.

 

Під час дослідження важливо лежати на столі для проведення дослідження нерухомо, інакше результат дослідження може бути невдалим. Іноді під час дослідження вас можуть попросити на секунди затримати дихання. Протягом усього дослідження медичний персонал спостерігатиме за вами через вікно, і у вас постійно буде можливість спілкуватися з персоналом, що проводить дослідження, через звукову систему.