Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світовий банк вирішив виділити Україні 1,75 мільярда доларів

Світовий банк вирішив виділити Україні 1,75 мільярда доларів

Категорія: Головне, Економіка
Світовий банк вирішив виділити Україні 1,75 мільярда доларівСвітовий банк оголосив про нову допомогу Україні у розмірі 1,75 мільярда доларів. Про це йдеться у поширеному повідомленні організації.

Зазначається, що 500 мільйонів доларів будуть видані як позика під гарантії Великобританії, 1,25 мільярда — як грант від США і 15 мільйонів — від Фінляндії.

Раніше глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн заявила про швидку публікацію проекту з використання заморожених активів Росії на користь відновлення України, план буде представлений до відходу ЄК на літні канікули.

Також повідомлялося, що Велика Британія вирішила надати Україні кредит на відновлення на три мільярди доларів через Світовий банк. Про це заявив прем'єр-міністр королівства Ріші Сунак.
 
Крім цього, Лондон також виділить Україні допомогу у розмірі 240 мільйонів фунтів стерлінгів (306 мільйонів доларів) цього року для програм, у тому числі з розмінування, комплекти для надання допомоги у разі стихійних лих, а також для енергетичних проектів.