Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Берегова охорона США виявила останки загиблих на батискафі "Титан"

Берегова охорона США виявила останки загиблих на батискафі "Титан"

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Берегова охорона США виявила останки загиблих на батискафі "Титан" Берегова охорона США, ймовірно, виявила останки загиблих на батискафі «Титан», який затонув в Атлантиці. Їх збираються аналізувати.

Голова комісії з розслідування краху, капітан Берегової охорони Джейсон Нойбауер подякував усім, хто брав участь у пошуках зниклого підводного апарату на екстремальних морських відстанях та глибинах.

Раніше стало відомо, що судно Horizon Arctic доставило в порт канадського Сент-Джонса уламки батискафу «Титан», що вибухнув в Атлантиці. Частини батискафа завантажили з корабля за допомогою крана. Зазначається, що судно працювало у районі загибелі апарату протягом десяти днів.

18 червня туристи почали спуск до затонулого пасажирського лайнера «Титанік» в Атлантиці на підводному апараті «Титан» і зникли. 22 червня рятувальники знайшли п'ять великих уламків батискафу неподалік «Титаніка».
 
Судячи з їхнього характеру, на апараті стався спрямований усередину вибух. Відомо, що на борту судна знаходилося п'ятеро людей: генеральний директор OceanGate Стоктон Раш, мільярдер Хеміш Хардінг, бізнесмен і мільярдер Шахзада Давуд та його син Сулеман Давуд, а також французький дослідник Поль-Анрі Наржоле. Нікому з них не вдалося врятуватися.