Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як доглядати за блондом влітку: 5 важливих правил

Як доглядати за блондом влітку: 5 важливих правил

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ

Як доглядати за блондом влітку: 5 важливих правилБлонд - найпопулярніше та універсальне фарбування. Він іде всім (якщо правильно підібрати відтінок), пом'якшує риси обличчя та омолоджує. Єдиний мінус – освітлення дуже травматично для волосся. Якщо ви наважилися пофарбуватися в блонд, будьте готові правильно доглядати за ним. Особливо це важливо робити влітку, коли високі температури та сонце завдають волоссю додаткової шкоди. Нижче ми зібрали кілька корисних порад. Всі препарати для цього можна придбати сайті procosmetix.com.ua.


Замініть кондиціонер на маску

Освітленому волоссю завжди потрібно більше зволоження та живлення, ніж незабарвленим, проте влітку ця необхідність зростає в рази. Кондиціонер навряд чи зможе забезпечити належний рівень зволоження, саме тому влітку його краще повністю замінити на маски та використовувати їх після кожного миття голови. В ідеалі чергувати маски для глибокого зволоження та живлення та для відновлення. Це дозволить краще зберегти здоровий колір волосся. Після маски обов'язково наносите на волосся незмивний догляд крем або спрей з маслами. Він збереже у волоссі вологу і запобігатиме появі сухих кінчиків.

 

Використовуйте захист від ультрафіолету

Здається, про необхідність захищати шкіру від сонця вже не можна розповідати — це правило давно засвоєно. Але руйнівна дія ультрафіолету небезпечна не тільки для шкіри, але і для волосся. На сонці волосся не тільки вигоряє, але й стоншується, втрачає природну вологу, через що стає ламким і сухим. На щастя асортимент бренлів (бюджетних у тому числі) можна знайти легкі спреї, які не обтяжують волосся і ніяк не впливають на зовнішній вигляд зачіски, але при цьому надійно захищають волосся від UV-випромінювання. Оновлювати такий захист варто з такою ж періодичністю, що й сонцезахисний крем – раз на дві години. А якщо ви вирушили у відпустку, то ще й після кожного купання у морі та басейні.


Не забувайте про шкіру голови

Стан волосся знаходиться в прямій залежності від шкіри голови, тому про догляд за нею не варто забувати. Обов'язково використовуйте спеціальні скраби та пілінги, які дозволять усунути ороговілі частинки шкіри та забруднення, з якими не впорався шампунь. Влітку шкіра голови швидше стає жирною, так що використовувати засоби, що відлущують, коштує 1-2 рази на тиждень, залежно від типу шкіри.


Ополіскуйте волосся після кожного купання

Це правило насамперед для тих, хто збирається у відпустку до моря або регулярно ходить до міського басейну. Хлор і сіль загалом шкідливі для волосся, проте для освітленого волосся вони буквально небезпечні. Якщо говорити про естетичну сторону питання: хімічні сполуки у воді можуть надати волоссю зеленуватий відтінок, якого буде дуже складно позбутися навіть за допомогою майстра-колориста. Ну а з погляду здоров'я волосся, яке вже пошкоджене освітленням, - це ризик безповоротно зіпсувати локони.