Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Insider: батискаф, який затонув в Атлантиці, був серйозно пошкоджений блискавкою в 2018 році

Insider: батискаф, який затонув в Атлантиці, був серйозно пошкоджений блискавкою в 2018 році

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Insider: батискаф, який затонув в Атлантиці, був серйозно пошкоджений блискавкою в 2018 роціТуристичний батискаф Titan, який затонув у червні в Атлантиці, був серйозно пошкоджений після потрапляння в нього блискавки в 2018 році під час пробного занурення на Багамах. Нові подробиці судна розкрив Insider.

Про це інцидент в інтерв'ю розповів Стоктон Раш (Stockton Rush), голова компанії OceanGate Expeditions, якій належав батискаф. Зазначається, що згодом це відео було видалено з YouTube.

«На щастя, це був не прямий удар, – наводить видання слова Раша. — Прямий удар по вуглецевому волокну, мабуть, повністю вивів би нас із ладу. (...) За кілька днів нам вдалося замінити усі ці комплектуючі».

При цьому, згідно з повідомленням компанії в соцмережі, на яке посилається портал, понад 70 відсотків внутрішньої системи судна постраждали після влучення блискавки.

Раніше в червні туристи вирішили спуститися на дно Атлантичного океану на батискафі, щоб побачити пасажирський лайнер «Титанік», що затонув, і зникли. Пошуки підводного апарату тривали кілька днів. Пізніше берегова охорона США повідомила, що виявлені уламки батискафу свідчать про «катастрофічний вибух», спрямований усередину.