Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Італії поскаржилися на конкуренцію в Європі через українську пшеницю

В Італії поскаржилися на конкуренцію в Європі через українську пшеницю

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
В Італії поскаржилися на конкуренцію в Європі через українську пшеницюПостачання пшениці з України до Євросоюзу (ЄС) призвели до утворення нещадної конкуренції в Європі, повідомила депутат Європарламенту (ЄП) від Італії Паола Гідоні. У своєму зверненні до Єврокомісії (ЄК) парламентарій заявила, що ситуація завдала значної шкоди італійським фермерам. 

«Виробництво пшениці в Італії перебуває під загрозою, і 200 тисяч фермерів запустили петицію на захист італійської пшениці. Причини кризи пшениці в Італії включають зростання імпорту з третіх країн, особливо з України та Канади», — зазначила Гідоні.

"Ця нещадна конкуренція з-за меж Європи ставить під загрозу як виживання італійського ланцюжка поставок, так і безпеку харчових продуктів, оскільки іноземна продукція не відповідає тим же виробничим стандартам, що європейська продукція", - додала депутат Європарламенту від Італії. 

Вона також нагадала, що імпорт української пшениці до Італії зріс на 318% до 90 мільйонів кілограмів за перші два місяці 2023 року.

«Відбувається спекуляція на шкоду всьому сектору Італії: у той час, як тверда пшениця впала до 36 центів за кілограм (-30% порівняно з 2022 роком), ціна макаронних виробів зросла до 2,30 євро за кілограм», — зазначила член ЄП.