Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: Raiffeisen відклав відхід з Росії, сподіваючись на завершення конфлікту в Україні

Reuters: Raiffeisen відклав відхід з Росії, сподіваючись на завершення конфлікту в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Reuters: Raiffeisen відклав відхід з Росії, сподіваючись на завершення конфлікту в УкраїніКерівництво однієї з найбільших австрійських банківських груп - Raiffeisen Bank International (RBI) - поки не затвердило остаточних термінів виходу з Росії. Плани щодо відділення російського бізнесу (Райффайзенбанку та інших активів) відкладаються через надію RBI на швидке завершення військового конфлікту в Україні, повідомляють Вісті із посиланням на Reuters.

У керівництві банку питання про збереження чи відмову від російського бізнесу викликало розбіжності. Спочатку планувалося, що RBI відокремить свій російський бізнес до вересня 2023 року на тлі тиску, що посилився, з боку Європейського центробанку (ЄЦБ).
 
Однак у Raiffeisen вирішили протистояти натиску європейського регулятора в надії на пом'якшення геополітичної обстановки в найближчому майбутньому.

У результаті стратегія RBI щодо відділення свого російського бізнесу досі так і не була надана в ЄЦБ, що ускладнює продаж або передачу активів групи в найближчі місяці. Крім того, відхід австрійської банківської групи з Росії затримується через небажання влади республіки розривати багаторічні економічні зв'язки з Москвою. З цієї причини австрійські чиновники посилюють захист RBI у Європі та США.