Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: з початку року збитки від погодних катаклізмів у США перевищили 12 млрд доларів

Bloomberg: з початку року збитки від погодних катаклізмів у США перевищили 12 млрд доларів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg: з початку року збитки від погодних катаклізмів у США перевищили 12 млрд доларів За перше півріччя 2023 року екстремальні погодні явища в США завдали збитків економіці країни на понад 12 мільярдів доларів. Про це з посиланням на дані Національного центру екологічної інформації (NOAA) пише Bloomberg.
 
Станом на 11 липня в США було зареєстровано 12 погодних катаклізмів, збитки від кожного з яких оцінили у понад мільярд доларів. До них увійшли повінь у Каліфорнії, 10 сильних штормів, включаючи торнадо, та один зимовий шторм.

При цьому середньорічний показник таких руйнівних явищ із 1980 по 2022 рік становить 8,1. За останні п'ять років він був суттєво вищим — 18, проте навіть у порівнянні з ним поточні темпи можуть вказувати на випередження середнього показника до кінця року.

Загалом, за даними NOAA, з 1980 року в США сталося 360 кліматичних та погодних катастроф, які призвели до збитків та економічних наслідків на суму більше одного мільярда доларів. Загальні втрати перевищили 2,57 трлн доларів.

Раніше повідомлялося, що з 10 по 16 липня південно-західна частина США зіткнеться із різким погіршенням погодних умов.
 
Так, найбільше місто американського штату Арізона - Фінікс - накриє рекордна спека. Синоптики прогнозують, що температура підніметься до 120 градусів за Фаренгейтом, або 48,8 градусів за Цельсієм.