Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як вибрати Міні бар?

Як вибрати Міні бар?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Як вибрати Міні бар? Відповідно до класифікаційної системи статусу готелів у номерах тризіркових готелів має бути міні-бар. Обладнання при грамотній організації бізнесу приносить добрий додатковий дохід. Як правило, витрати на його придбання окупаються протягом 1 року. До того ж сучасний агрегат виглядає презентабельно та стильно, органічно вписується в інтер'єр номера та працює на імідж готелю.

 


Види міні холодильників

Міні бари поділяються на два типи:

  • термоелектричні,
  • абсорбційні.

Термоелектричні міні бари
Принцип дії пристрою для охолодження напоїв та продуктів харчування ґрунтується на ефекті Пельтьє. Електричний імпульс проходить через біметалеву пластину. У процесі одна сторона нагрівається, а друга навпаки охолоджується. Таким чином, камера підтримує стабільно низьку температуру.

 

Переваги термоелектричного міні холодильника:

 

  • відсутність усередині газів та рідин,
  • довговічність (порівняно з абсорбційним аналогом), служить понад 10 років.

 

Термоелектричний агрегат чутливий до підвищеної температури навколишнього середовища. Якщо її показник вищий за +25 градусів за Цельсієм, то ефективність роботи агрегату знижується.

 

Абсорбційні міні бари
На відміну від компресорних холодильників, абсорбційний пристрій немає жодної механічної частини.

Основні елементи агрегату:

  • резервуар,
  • нагрівач (тепловий насос),
  • конденсатор,
  • випарник,
  • абсорбер.

У задній частині обладнання розташований змійовик, за яким циркулює розчин (холодоагент). Він складається з води, аміаку та водню. Нагрівач за допомогою електрики розігріває воду з високою концентрацією аміаку, яка спочатку знаходиться у резервуарі. При нагріванні відбувається випаровування аміаку, який надходить у конденсатор.

 

Пари аміаку накопичуються в конденсаторі. Після цього рідкий аміак надходить у випарник. У ньому він зустрічається із воднем. Вони перебувають під різним тиском. У зв'язку з цим відбувається повторне випаровування аміаку та процес охолодження випарника. Після випаровування аміак надходить в абсорбер, в якому знаходиться чиста вода. Проходячи абсорбером, аміак розчиняється у воді. Після чого він надходить у резервуар. Цей процес відбувається циклічно та охолоджує випарник.


Для того, щоб міні бар працював на повну потужність, його потрібно встановлювати в місці з вільним припливом та відтоком повітря. Між задньою поверхнею агрегату і стіною повинен бути зазор не менше 5 см. Якщо холодильна машина вбудована в шафу або нішу, зверху зазор повинен становити як мінімум 3 см.


Придбати міні-бар ви можете на нашому сайті https://omnitec-systems.com.ua.