Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: громадські діячі закликали владу Німеччини ввести сієсту через спеку

Reuters: громадські діячі закликали владу Німеччини ввести сієсту через спеку

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Reuters: громадські діячі закликали владу Німеччини ввести сієсту через спеку Асоціація працівників охорони здоров'я BVOeGD у Німеччині попросила владу ввести сієсту через екстремальну спеку. Про те, що в країні захотіли відпочивати після обіду, повідомляє Reuters.

Сієста - це робоча перерва після полудня, поширена в південних країнах, де в цей час робота на вулиці стає неможливою через високу температуру. Громадські діячі в Німеччині закликали уряд взяти приклад з інших країн у зв'язку зі зміною клімату.

Міністр охорони здоров'я ФРН Карл Лаутербах схвалив ідею введення сієсти і заявив, що міру потрібно обговорити з працівниками та роботодавцями. Асоціація роботодавців BDA згодна розглянути можливість післяполудня перерви, зазначивши, що здійснити таку ідею допоможе гнучкий робочий графік.

У липні температура повітря у Німеччині тримається в районі 35 градусів за Цельсієм. У Баварії показник став рекордним – 38,8 градуса.

Раніше повідомлялося, що через спеку і сильну посуху Німеччина може зіткнутися з нестачею питної води. Особливо важкі умови можуть виникнути у деяких регіонах.