Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » NYT: зростаюча залежність Китаю від використання вугілля може посилити кліматичну кризу

NYT: зростаюча залежність Китаю від використання вугілля може посилити кліматичну кризу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
NYT: зростаюча залежність Китаю від використання вугілля може посилити кліматичну кризу Екстремальна спека в Північній півкулі не оминула Китай, який у подібних погодних умовах став відчувати все більшу потребу в спалюванні вугілля.

Використання енергії від викопного палива необхідне азіатській країні для підтримки стабільного електропостачання для охолодження повітря у приміщеннях та відкритих просторах, повідомляє The New York Times (NYT).

За даними аналітиків дослідницької групи Global Energy Monitor, станом на січень 2023 року в Китаї налічувалося понад 300 електростанцій, що працюють на вугіллі, що становить дві третини глобальних вугільних потужностей.
 
У той же час більша частина вугілля в Китаї видобувається підземним методом, що призводить до викиду великої кількості метану в атмосферу, який 20-80 разів сильніший за вуглекислий газ за своїм тепловим впливом на клімат.
 
У той же час, чверть усіх викидів метану в Китаї походить з більш ніж 100 000 невеликих вугільних шахт, які здебільшого перебувають у покинутому стані.