Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Про що питати лікаря під час пренатального УЗД

Про що питати лікаря під час пренатального УЗД

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Про що питати лікаря під час пренатального УЗД Під час пренатального ультразвукового дослідження (УЗД) багато майбутніх батьків хочуть не тільки якомога швидше зустрітись з дитиною, а й переконатись, що їх малюк здоровий та розвивається відповідно строкам. Тому дуже доречною практикою є підготовка запитань до лікаря, які можна озвучити чи перед консультацією, чи під час/після дослідження.


Лікарі INVIVO завжди відкриті до ваших запитань і готові надати вичерпну інформацію. У цій статті ми підготували перелік запитань, які допоможуть вам дізнатись більше про свого малюка.

 

Про що запитати лікаря під час пренатального УЗД?

 

Яка стать мого малюка?

Якщо ви хочете знати стать дитини, лікар може намагатись визначити її під час УЗД у другому або третьому триместрі. Проте, не завжди можна визначити стать із 100% точністю під час УЗД (дитина може просто відвернутися).

Якщо ж ви бажаєте, щоб стать дитини залишилась для вас сюрпризом - попередьте про це лікаря.


Чи є відхилення або аномалії в розвитку?

Під час кожного УЗД спеціаліст звертає увагу на стан життєво важливих органів (нирок, серця, хребта) та повідомляє про нормальний стан чи відхилення в анатомічній будові. Також під час УЗД може проводитись експрес-скрининг генетичних аномалій (зокрема трисомій по 17,21 та 15 хромосомах) на основі товщини потиличної складки та стану кісток носа.

 

Чи все в порядку зі станом матки та плаценти?

Лікар оцінить стан матки, плаценти та пуповини (положення, наявність вузлів, гематом та інших патологічних включень) визначить обсяг навколоплідних вод, відзначивши відповідні показники у бланку діагностики.

 

Чи нормальний ріст та вага мого малюка?

Лікар виміряє розміри малюка та оцінить, чи відповідають вони нормальним показникам для відповідного терміну вагітності. Варто зазначити, що не потрібно хвилюватись, якщо зріст та вага малюка незначно відрізняються від "стандартних" показників. На ці параметри впливає дуже багато факторів (особливості генетики, наявність анемії тощо), але якщо відхилення буде критичним - лікар зробить на цьому факті окремий акцент.

 

Коли буде дата пологів?

Спираючись на показники розвитку малюка та дату останньої менструації акушер-гінеколог може визначити можливу дату пологів. Також на УЗД-обстеженні останніх триместрів лікар відзначить яке положення в матці прийняла дитина, що також допоможе визначити тактику пологів.

 

Не соромтеся запитати лікаря, що вас чекає далі, якщо будуть виявлені будь-які питання або постане необхідність у проведенні додаткових досліджень.

 

Про що питати лікаря під час пренатального УЗДНехай ваші питання допоможуть заспокоїтись і зроблять вас більш усвідомленими про розвиток вашої довгоочікуваної дитини. Запитайте лікаря все, що хвилює вас, і нехай відповіді принесуть вам відчуття балансу та впевненості.


Переваги спостереження вагітності в INVIVO

  • Сучасне діагностичне обладнання
  • Емпатійні лікарі з великим досвідом
  • Зручні програми пренатального скринінгу
  • Можливість пройти лабораторні обстеження
  • Доступні ціни та вигідні акції

 

На завершення

Ми робимо період очікування малюка комфортним!

 

Звертайтесь до INVIVO, та проходьте всі необхідні обстеження на базі однієї сучасної клініки!

 

Детальна інформація про обстеження, актуальні акції та ціни вказана на сайті invivo.ua. Запис на діагностику за номером 0800 33 50 24.

 

INVIVO: щодня піклуємось про здоров'я українців.