Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні зростає попит на ремонт водонагрівачів

В Україні зростає попит на ремонт водонагрівачів

Категорія: Суспільство, Гроші

В Україні зростає попит на ремонт водонагрівачів Водонагрівачі мають досить тривалий термін служби - 7-10 років, але за умови своєчасного професійного догляду. І не завжди необхідність ремонту і планової чистки котла здається очевидною. Які ознаки того, що пристрою потрібне технічне обслуговування чи ремонт, - розповіли фахівці служби з ремонту бойлерів у Тернополі - Майстер-Профі - https://komanda-profi.te.ua/home/bojler. 

 

В середньому чистка котла займає 1-2 години, оскільки для якісного очищення деякі радіатори доводиться ще й повністю розбирати. В процесі профілактики спеціаліст зливає всю воду з водонагрівача перед витягуванням ТЕНу, який очищається від накипу і бруду, після чого внутрішні стінки бака залишаються повністю промитими.


Як визначити що бойлер потребує обслуговування чи ремонту?


  • після нагрівання ви почали помічати зовнішній шум, тріск або інші незвичні звуки;
  • нагрівання води стало набагато повільнішим;
  • пристрій перестав включатися;
  • гаряча вода, що витікає з крана, має іржавий відтінок і неприємний запах;
  • підвищене споживання електроенергії під час роботи пристрою;
  • при включенні котла включається автоматика;
  • водонагрівач почав текти;
  • вилка приладу перегрівається;
  • пристрій електризується.

 

Тривала робота без очищення може призвести:


  • до витоку бака (через накип така поломка не усувається);
  • спровокувати коротке замикання та вихід з ладу електричних компонентів, а наслідок – повінь, пожежа.

 

При регулярному чищенні та обслуговуванні цей ризик значно зменшується. 


Як часто слід чистити котел?

Рекомендується така чистка раз на рік. Щоб ваш обігрівач працював набагато довше. Якщо ТЕН працює погано, швидше за все, вийшов з ладу нагрівальний елемент – ТЕН.

 

Поломка через утворення на ньому накипу. При цьому він довго гріється, часто включається і вимикається, тягне за собою збільшення споживання електроенергії, шум при нагріванні.

 

Своєчасна чистка бойлера допоможе заощадити.

 

По-перше, після очищення водонагрівального елемента бойлер буде споживати набагато менше електроенергії, що, безсумнівно, позитивно позначиться на вартості цього виду комунальних послуг.

 

Крім того, планова чистка водонагрівача істотно продовжує термін його служби і служить профілактичним заходом для різного роду ремонтних робіт, яких інакше не уникнути. Наприклад, тривала робота без очищення легко може призвести до короткого замикання і виходу з ладу електричних компонентів.


Не слід забувати, що домішки і накип в котлі змішуються з водою, яка потім потрапляє до крана. Після планової чистки приладу можна надовго забути про іржу і неприємний запах, що виходить від нагрітої води.

 

Як проходить процедура очищення?

Під час цієї процедури фахівець ретельно очищає бак і ТЕН, замінює магнієвий анод, а потім перевіряє роботу водонагрівача і дотримується інструкцій. Завдяки багатому досвіду та професіоналізму, фахівці виконують роботи будь-якого рівня складності в стислі терміни та з максимальним комфортом для замовника.