Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » The Economic Times: Індія може купити у Росії 9 мільйонів тонн пшениці

The Economic Times: Індія може купити у Росії 9 мільйонів тонн пшениці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
The Economic Times: Індія може купити у Росії 9 мільйонів тонн пшениці Індія захотіла закуповувати у Росії пшеницю на тлі зростання світових цін та прогнозів про невисокий урожай. Про це повідомляє газета The Economic Times із посиланням на джерела.

«Можливість [імпорту] обговорюється на найвищому рівні», — сказало неназване джерело видання. Він додав, що на даний момент переговори щодо постачання знаходяться на ранній стадії, йдеться про 9 мільйонів тонн зерна.

Гуртові ціни на пшеницю зросли в Індії за рік на 6,2 відсотка, з 2480 рупій (29,4 долара) до 2633 рупій за центнер (31,9 долара). Ціни на цю зернову культуру збільшилися на тлі введення владою країни обмежень на обсяг пшениці, що зберігається у виробників, і її продаж трейдерам. Таких заходів було вжито на тлі побоювань щодо дефіциту внутрішнього виробництва.

Уряд Індії прогнозує, що цього року виробництво пшениці досягне рекордного обсягу 112,7 мільйона тонн, проте виробники очікують урожаю в 101-103 мільйони тонн. На північні, центральні та західні області країни у лютому-березні обрушилися несезонні дощі та град, які завдали збитків посівам.

Високопоставлений співробітник Міністерства сільського господарства та добробуту фермерів Індії нагадав, що в країні діють запроваджені у 2018 році у рамках програми захисту національного виробника суворі обмеження на імпорт зерна. На даний момент країна майже не закуповує його за кордоном, проте через зростання цін усередині країни та прогнози про поганий урожай влада розглядає питання купівлі зерна за кордоном.