Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні росте попит на пароконвектомати

В Україні росте попит на пароконвектомати

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

В Україні росте попит на пароконвектомати Пароконвектомат, або пароконвекційна піч - це багатофункціональний пристрій, який дозволяє приготувати безліч різноманітних страв. У продажу ми знайдемо широкий асортимент печей, що відрізняються додатковими функціями, розмірами і потужністю. Як вибрати обладнання, яке найкраще працюватиме в нашому приміщенні? Чому варто обладнати кухню пароконвектоматом? Дізнайтеся про види та застосування цього унікального пристрою в гастрономічних закладах.


 

Пароконвектомат - відкрийте його унікальні переваги

Камера пароконвектомата сконструйована таким чином, щоб підтримувати постійну температуру і високий рівень вологості. Лопаті вентилятора постійно збризкуються водою, яка потім передається на нагрівач плити - в результаті утворюється водяна пара, яка рівномірно поширюється всередині пристрою. Як ці унікальні умови можна використовувати для приготування страв?

 

Пароконвектомат ідеально підходить для:

 

  • приготування на пару,
  • бланшування,
  • грилю,
  • випічки,
  • смаження без жиру,
  • регенеруючогопосуду.

 

Приготовані в ньому страви відрізняються високим вмістом поживних речовин, красивим кольором і (у випадку з м'ясом) винятковою соковитістю. Пароконвектомат дуже часто використовується в закладах громадського харчування для розігріву (регенерації) страв, оскільки високий вміст пари в повітрі запобігає їх надмірному висиханню. Завдяки цьому подане блюдо виходить смачним, соковитим і виглядає естетично.


Економте енергію та час

У конвекційно-паровій печі ми можемо одночасно готувати кілька страв, які пред'являють однакові вимоги до вологості і температури повітря, не боячись, що їх запахи будуть проникати один в одного. Однак ми не можемо одночасно готувати страви, які повинні готуватися при різних температурах. Можливість готувати кілька страв одночасно - це істотна економія енергії (газ або електроенергія - в залежності від моделі духовки) і води, а також робочого часу кухарів.


Прискорена термічна обробка продуктів, що готуються в конвекційних печах, позитивно впливає на економію сировини - передбачається, що споживання жиру на кухні можна скоротити на 95%. Завдяки цьому страви виходять здоровішими, що стає все більш важливим для клієнтів ресторану.

 

У продажу є моделі печей, що працюють на газі або електриці. Газове обладнання трохи дорожче купити, але дешевше в експлуатації. З іншого боку, електричні пароконвектомати дешевші, але через зростання цін на електроенергію вони можуть бути дорожчими у використанні, а також потребують трифазного підключення. Однак варто відзначити, що навіть моделі, що працюють на електриці, є енергозберігаючим обладнанням.

 

В яких закладах громадського харчування найкраще підійде пароконвектомат?

Незалежно від того, чи є у нас невелике бістро чи великий ресторан, пароконвектомат буде хорошою інвестицією. Цей прилад дозволяє готувати корисні та смачні страви, що, в свою чергу, пов’язане із задоволенням наших клієнтів, які будуть із задоволенням повертатися в наш заклад і рекомендувати його іншим. У великих ресторанах ми можемо встановити піч великої місткості (до 12 GN ємностей різного розміру), що зробить роботу кухарів більш ефективною.


Навіть невеликий пароконвектомат надзвичайно корисний у невеликих закладах громадського харчування, таких як пекарні, магазини, фаст-фуди, адже з його допомогою можна готувати смачні рулети, запіканки тощо.

 

На що звернути увагу перед покупкою пароконвектомата?

Обладнання для громадського харчування завжди має бути добре продуманим. Варто керуватися думкою оточуючих, але перш за все варто подумати про потреби власного закладу громадського харчування.


Перед тим, як купити пароконвектомат, варто врахувати: скільки гостей відвідує наш заклад, скільки страв ми розігріваємо одночасно, які страви ми подаємо клієнтам? Якщо ми дбаємо про пристрій, який буде в першу чергу регенерувати посуд, не варто інвестувати в обладнання з багатьма функціями. З іншого боку, якщо меню в нашому ресторані різноманітне, краще придбати один прилад, який зможе замінити багато інших (тобто духовка, гриль, фритюрниця).

 

Інше питання – місцеві умови. У просторій кухні великих розмірів пароконвектомат не завадить працювати, але в меншій кімнаті він може обмежити свободу пересування кухарів.

 

Пароконвектомат — це техніка, яка рідко виходить з ладу — за умови правильного використання. Тому варто уважно прочитати інструкцію з експлуатації та належним чином підготувати персонал до роботи з цим пристроєм. Багато компаній, які продають професійне обладнання для громадського харчування, також пропонують навчання його використанню.

 

Незважаючи на те, що пароконвектомат є значними початковими витратами, це такв це варто інвестувати. Ми пропонуємо широкий асортимент різноманітних пристроїв у продажу, щоб ви могли вибрати модель, яка найкраще відповідає потребам вашого бізнесу.