Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Стрічкові конвеєри: особливості та переваги обладнання

Стрічкові конвеєри: особливості та переваги обладнання

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Стрічкові конвеєри: особливості та переваги обладнання Як можна підвищити продуктивність роботи логістичного центру, знизивши навантаження на персонал та захистивши товари від пошкодження під час транспортування? За допомогою сучасного стрічкового конвеєра. Це — різновид транспортера, який може переміщати різні типи вантажів на будь-які відстані як горизонтально, так і з певним кутом.

 

Стрічкові конвеєри зазвичай встановлюються на складах середнього та великого розмірів. З їх допомогою можна пересувати понад 3,5 тис. одиниць продукції на годину, чого неможливо досягти за допомогою ручної праці. Також конвеєр поєднується з іншим складським обладнанням (наприклад, сортувальними системами, роликовими та спіральними модулями, системами вимірювання ваги та габаритів товарів). Це дозволяє автоматизувати більшість процесів та значно підвищити ефективність роботи складу.

 


Переваги обладнання


Стрічкові конвеєри зазвичай застосовують для переміщення невеликих товарів, лотків, коробок тощо. Ці пристрої дозволяють об'єднати різні зони складу та виробничі ділянки, створивши єдину логістичну систему. До плюсів даного обладнання варто віднести:

  1. Можливість регулювання швидкості руху товарного потоку. Завдяки цьому легко вибирати оптимальні режими роботи. Причому за допомогою спеціального програмного забезпечення швидкість можна змінювати в режимі реального часу, залежно від завантаженості ділянки.
  2. Можливість переміщення товарів як у горизонтальному напрямку, так і під будь-яким кутом. Це значно розширює функціональні особливості конвеєрів.
  3. Безпеку для вантажу. Продукція не пошкоджується під час переміщення, а також не випадає на поворотах завдяки бортикам та стрічці з високим коефіцієнтом тертя.
  4. Можливість інтеграції з різноманітним складським обладнанням, а також із системами управління складом. Завдяки цьому вдається здійснити максимальну автоматизацію логістичного центру.
  5. Довгий термін служби. Якісна транспортувальна стрічка виконана зі спеціального зносостійкого матеріалу, основа — з металу. Навіть при цілодобовому навантаженні конвеєр не вийде з ладу протягом тривалого часу.

 

Можна виділити і інші переваги. Так, транспортувальна стрічка починає свій рух плавно, так само як і зупиняється. Завдяки цьому товари не ушкоджуються.


 

Особливості обладнання


Стрічкові конвеєри: особливості та переваги обладнанняСтрічкові конвеєри є модульними. Вони складаються з типових секцій, які поєднуються один з одним. Завдяки цьому можна зібрати системи будь-якої конфігурації, що значно спрощує процес монтажу та проведення пусконалагоджувальних робіт. Модульність добре зарекомендувала себе і завдяки можливості масштабування лінії. Якщо в майбутньому вам знадобиться модернізувати конвеєр, додавши до нього нові елементи, то зробити це можна буде досить легко. 

 

Щоб купити стрічковий конвеєр від виробника, вам потрібно звернутися до компанії Kapelou. Вона займається проєктуванням, виготовленням та продажем різного складського обладнання, а також його монтажем та подальшим обслуговуванням. Всі питання можна поставити менеджерам — вони проконсультують та допоможуть підібрати необхідні товари.