Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині зафіксували новий температурний рекорд

У Туреччині зафіксували новий температурний рекорд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У Туреччині зафіксували новий температурний рекорд У Туреччині зафіксували новий температурний рекорд, повідомив міністр екології та містобудування країни Мехмет Озхасекі у соціальній мережі Х (колишній Twitter).

Він зазначив, що, за даними головного управління метеорології міністерства навколишнього середовища, у вівторок, 15 серпня, температура повітря у провінції Ескішехір склала 49,5 градусів за Цельсієм.

У багатьох регіонах Туреччини, зокрема на півдні, останніми днями встановилася спекотна погода. Стовпчики термометра подекуди перевищували 40 градусів.

Раніше повідомлялося, що цього тижня екстремальна спека накриє кілька європейських країн, включаючи Німеччину. За даними аналітиків компанії Maxar Technologies, на тлі наближення аномальної спеки у південних регіонах країни, а також у Фрайбурзі було оголошено червоний рівень погодної небезпеки.
 
У звіті Maxar говориться, що подібні температури значно перевищуватимуть норму. Ризики екстремальних погодних умов також загрожуватимуть країнам Східної та Центральної Європи.