Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Що таке PLD-секції?

Що таке PLD-секції?

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство

Що таке PLD-секції?  У потужних дизельних двигунах вантажних автомобілів зустрічаються насосні секції, які також називають PLD. Вони слугують альтернативою традиційному паливному насосу високого тиску. Діагностика та ремонт PLD секцій — доволі складна робота, за яку береться не кожен майстер. Тому важливо розглянути, що це за система, як вона працює та в чому полягають особливості її обслуговування. 


Принцип дії насосних секцій

Правильна розшифровка такої абревіатури — Pumpe-Leitung-Düse, тобто «насос-трубопровід-форсунка» у перекладі з німецької мови. У цілому це дає уявлення про будову такої системи подачі палива. Кожен циліндр обслуговується окремим насосом, об’єднаним у компактний блок з електромагнітним клапаном, форсункою та магістраллю високого тиску. 

 

Фахівці сервісного центру Diesel Kiev наголошують, що діагностика та ремонт дизельних автомобілів із системою PLD потребують особливої уваги. Це пов’язано з конструктивними особливостями будови двигуна. У більшості випадків насосна секція приводиться в дію штатним розподільним валом — роликовий кулачок рухає плунжер, який створює оптимальний тиск.

 

Що таке PLD-секції? Проте зустрічаються також моделі, у яких секції працюють з окремим спеціалізованим валом: наприклад, у моторах виробництва DAF. Це робить процедуру набагато складнішою, ніж звичайний ремонт насос форсунки. 


Особливості обслуговування системи PLD

Розробники насосних секцій хотіли зробити їх максимально компактними, щоб вивільнити місце в моторному відсіку вантажівки. Проте це призвело до мініатюризації компонентів. Тому відремонтувати таку систему в гаражних умовах майже неможливо. Якщо ви зіткнулися з поломкою цих компонентів, зверніться на спеціалізовану СТО — dieselkiev.com.ua. Її співробітники мають необхідну кваліфікацію та обладнання. 


Як і ремонт насос форсунок, обслуговування PLD-секцій найчастіше потрібне в таких випадках:


  • використання низькоякісного палива;

  • несправність системи змащування двигуна;

  • серйозний перегрів;

  • недбале регулювання теплових зазорів клапанів;

  • суттєвий знос системи впорскування палива. 


Що таке PLD-секції? Щоб уникнути проблем і збільшити інтервали між плановими ремонтами, використовуйте перевірене дизельне пальне й моторне мастило. Дотримуйтеся рекомендацій із сервісної книжки автомобіля — не пропускайте планові техогляди й не відмовляйтеся від заміни зношених деталей. Окрім того, важливо дотримуватися правильного режиму експлуатації авто — стежити за температурою охолоджувальної рідини під час руху, не допускати перевантаження та утримувати помірні оберти двигуна на довгій дистанції.