Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як вибрати матрац для немовляти?

Як вибрати матрац для немовляти?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Як вибрати матрац для немовляти? Крихітні діти проводять більшу частину свого часу уві сні – діяльності, яка дозволяє їм рости, розвивати свій мозок і регенерувати своє тіло. Усе це, щоб наступного дня прокинутися з новою енергією та готовністю до гри. Напевно ви хочете створити своїй дитині найкращі умови для відпочинку. Якщо ви думаєте, який матрац вибрати для немовляти, ви потрапили за адресою! У нашій статті ми зібрали всю найважливішу інформацію, яка стане в нагоді вам під час покупок.

 

Перш ніж почати пошуки, знайдіть час і перевірте, який матрац для дитячого ліжечка буде ідеальним. Отримавши нові знання, ви обов’язково зробите правильний вибір. В Україні дитячі матраси від провідних світових виробників представлені на сайті - matraswow.com.ua/dytiachi-matratsy/

 

Дитячий матрац - новий чи б/у?

Публікація для новонародженого – це чимала вартість, ми це прекрасно розуміємо. На щастя, деякі дитячі аксесуари можна придбати в секонд-хенді. Багато мам отримують дитячий одяг, ванночку та іграшки в подарунок від рідних або друзів. Іноді ви також знайдете пеленальний столик і навіть дитяче ліжечко. Випраний одяг отримує друге життя, напарена ванна може виглядати як нова, а іграшки малюк неодмінно схвалить.


Однак є деякі аксесуари, які не варто купувати вживаними. Чи є матрац для немовляти одним із них? Так! Так само, як автокрісло чи взуття. Мова йде про безпеку малюка. В першу чергу матраци для немовлят піддаються різним забрудненням - діти часто розливають їжу, забруднюють матрац повною пелюшкою ... Вологе середовище сприяє розвитку патогенних мікроорганізмів. Крім того, деякі плями іноді неможливо видалити.

 

По-друге, використаний матрац природно деформується під вагою людини, що лежить. Кожна дитина має дещо різну будову тіла, тому лежання на використаному матраці може негативно позначитися на розвитку опорно-рухового апарату малюка. Якщо близька людина пропонує вам матрац для новонародженого, ви повинні ввічливо відмовитися. Міркування гігієни та здоров'я в цьому випадку є найважливішими. Навіть якщо у вас виникає спокуса скористатися матрацом попередньої дитини, не робіть цього.

 

Який хороший матрац для дитини?

Який матрац для немовляти підійде? Хоча всі матраци для немовлят виглядають однаково, насправді вони багато в чому відрізняються. Основний параметр, який необхідно враховувати при покупці матраца - це жорсткість матраца для дитини.

 

Ступені твердості позначаються наступним чином:

 

  • H1 - м'який матрац,
  • H2 - матрац середньої м'якості,
  • H3 - матрац середньої жорсткості,
  • H4 - жорсткий матрац,
  • H5 - дуже жорсткий матрац.

 

 

Іноді можна зустріти 4-бальну шкалу, де H1 — м’який матрац, H2 — середньої жорсткості, H3 — жорсткий і H4 — дуже жорсткий. Для маленьких дітей рекомендуються матраци середньої жорсткості з гладкою поверхнею. На занадто м'якому матраці хребет малюка не матиме належної підтримки.

 

Більше того, разом з ним малюк впаде, і це утруднить йому повертатися і робити інші рухи. Дуже м'який матрац навіть небезпечний для малюка - згортаючись, дитина наражається на задуху і ризик смерті ліжечка. У свою чергу, занадто жорсткий матрац не дасть м’язам розслабитися; до того ж дитині буде не комфортно. Це, у свою чергу, може ускладнити засинання. Хороший матрац забезпечить стійкість тулуба і живота. Дитина буде лежати на ньому симетрично, також зможе підпертися і відштовхнутися.

 

Купуючи аксесуар, варто звернути увагу на те, чи достатньо пружинить матрац для дитячого ліжечка. Це легко перевірити, притиснувши руку до матраца. Якщо вона відразу повертається до початкової форми, це означає, що вона має хорошу еластичність. Також важливо, щоб матрац для малюка був повітряним. Застосована вентиляція дозволить ефективно видаляти вологу.