Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Робота в Німеччині для українців: переваги, рівень зарплати та документи для виїзду

Робота в Німеччині для українців: переваги, рівень зарплати та документи для виїзду

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство
Робота в Німеччині для українців: переваги, рівень зарплати та документи для виїзду Багато українців, які вже мали досвід роботи за кордоном, прагнуть до переїзду в більш розвинену країну з кращим рівнем життя та зарплатою. Хтось обирає Італію чи Португалію, але Німеччина є не менш привабливою. Ця держава піклується не лише про своїх громадян, але і про заробітчан, які у них працюють. Саме тому робота в Німеччині для українців є можливістю побачити інше життя та відчути ментальну різницю між різними народами.
 
 

Привабливість Німеччини для трудових мігрантів

Українці, які прагнути заробити та ще й накопичити грошей повинні враховувати не тільки рівень зарплати, який пропонує роботодавець, але і вартість проживання в цій країні. Ціни на житло та харчування тут набагато вищі, ніж в Україні, тому слід продумати, на чому можна буде економити. Попри значні витрати робота в Німеччині для українців є привабливою завдяки таким факторам:

 

 

  • Високий рівень розвитку інфраструктури та транспорту.
  • Сприятливі кліматичні умови.
  • При офіційному працевлаштуванні роботодавець зобов’язаний забезпечити гідні умови праці.
  • Набагато вищий рівень зарплати, ніж в Україні і навіть Польщі чи Чехії.
  • Стабільна економічна та політична ситуація, яка дає можливість будувати плани на майбутнє.
  • Країна є привабливою для туристичних подорожей у вільний від роботи час.

 

Хоча вартість житла, харчування та транспорту в Німеччині є високими, але не найвищими в Європі. Багато кваліфікованих спеціалістів залишаються в країні завдяки соціальним гарантіям, які забезпечуються державою.

 

На яку зарплату розраховувати в Німеччині

Найбільш затребувані вакансії в Німеччині для українців пов’язані з роботою на будівництві, готельно-ресторанному бізнесі та сільському господарстві. Зварювальники, муляри, офіціанти, прибиральники, працівники для сезонного збору врожаю – це найпопулярніші вакансії, на які влаштовуються наші співвітчизники. На таких роботах можна заробити від 1500 до 3000 євро на місяць.

 

Кваліфіковані кадри також потрібні в Німеччині. Для влаштування на такі посади потрібне добре знання німецької або англійської мови та вища освіта у відповідній галузі. Великий попит на українців в сфері ІТ, медицині, інженерії та інших сферах.

 

Без знання мови на високий рівень зарплати годі й сподіватися. В такому випадку можна влаштуватися різноробочим, покоївкою, прибиральницею та на інші схожі вакансії, де необхідність в спілкуванні є мінімальною. Навіть робота няні за кордоном передбачає знання мови хоча б на елементарному розмовному рівні.

 

Які документи потрібні для переїзду та працевлаштування

Перш за все слід розуміти, що нелегальна робота в Германії для українців може закінчитись депортацією та забороною на в’їзд до країн Євросоюзу. Тому такий варіант працевлаштування краще оминути, бо вірогідність натрапити на шахраїв в такому випадку є дуже високою.

 

Багато українців, намагаючись економити на переїзді, замислюються над тим, як знайти роботу за кордоном без посередників. Звісно, це можливо, але також дуже ризиковано. Найкраще делегувати це завдання ліцензованому агентству, яке допоможе з пошуком добросовісного роботодавця та оформленням необхідних документів.

 

 

Потенційному трудовому мігранту слід підготувати такі документи:

  • Паспорти національного та закордонного зразка.
  • Фотокартки розміром 35*45 мм – 3 штуки.
  • Заповнені візові анкети – 2 штуки.
  • 2 копії підписаного з роботодавцем контракту.
  • Мотиваційний лист.

 

Вимоги до переліку необхідних документів можуть змінюватися та доповнюватися. Актуальний список можна дізнатися в Посольстві або Консульстві країни, куди плануєте їхати.