Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава НОК України Гутцайт: Росія може зробити "жест доброї волі", пропустивши Олімпійські ігри

Глава НОК України Гутцайт: Росія може зробити "жест доброї волі", пропустивши Олімпійські ігри

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Глава НОК України Гутцайт: Росія може зробити "жест доброї волі", пропустивши Олімпійські ігри Міністр молоді та спорту України та президент Національного олімпійського комітету (НОК) країни Вадим Гутцайт знову висловився про участь Росії в Олімпійських іграх-2024. Його слова передає France24.
 
 

"Я не виключаю, що росіяни зроблять "жест доброї волі" і скажуть, що пропустять Олімпіаду", - розповів він, додавши, що рішення про допуск залишається за Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) та міжнародними спортивними федераціями.

 

14 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про формування міжнародної коаліції з 35 країн, готових бойкотувати Ігри в Парижі у разі участі у них спортсменів із Росії та Білорусі.

 

При цьому раніше Гутцайт наголосив, що українська сторона погодиться виступити на Олімпіаді за умови допуску російських та білоруських атлетів у нейтральному статусі.

 

Олімпійські ігри мають відбутися в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Питання участі російських спортсменів у змаганнях досі не вирішено.