Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світові ціни на сою злетіли до $13,81 за бушель через аномальну спеку в США

Світові ціни на сою злетіли до $13,81 за бушель через аномальну спеку в США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Світові ціни на сою злетіли до $13,81 за бушель через аномальну спеку в США Вартість листопадових ф'ючерсів на постачання соєвих бобів у ході торгів на товарній біржі Чикаго досягала максимальної з 28 липня позначки — 13,81 долара за бушель (плюс 2,1 відсотка). Однак до 15:45 за київським часом котирування трохи відіграли ранкове зростання, знизившись до 13,75 долара, свідчать дані майданчики.

Bloomberg пов'язав подібну динаміку з ризиками посилення посухи у США. Так, в Айові, Іллінойсі та Небрасці, які є великими виробниками кукурудзи та сої, діють попередження про аномальну спеку.

Згідно з прогнозами метеорологів, із середини до кінця серпня середні температури в цих штатах піднімуться до рекордних значень. У компанії Agriturismo передбачили збереження «теплового бані» як мінімум протягом тижня.
 
Ця обставина може негативно позначитися на підсумковому врожаї бобів, попереджають експерти. Однак останнім часом умови для посіву змінилися на краще через короткочасні дощі на Середньому Заході США.

Наприкінці липня Bloomberg повідомляв рекордне зростання світових цін на ще один популярний продукт. Тоді біржові ціни на рис в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні злетіли до трирічного максимуму. Вартість тайського білого рису підскочила до 572 доларів за тонну на тлі заборони влади Індії вивозити з країни всі види рису за винятком басматі.