Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: урагани можуть стати сильнішими через аномально теплу воду в Атлантиці

Bloomberg: урагани можуть стати сильнішими через аномально теплу воду в Атлантиці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg: урагани можуть стати сильнішими через аномально теплу воду в Атлантиці Температура поверхневого шару води Атлантичного океану біля узбережжя Флориди останнім часом досягла аномально високого рівня 32 градуси Цельсія. Прискорення темпів глобального потепління може призвести до проблеми формування в Мексиканській затоці потужніших ураганів, ніж раніше, повідомляє Bloomberg.

Надзвичайно висока для цього часу року температура води торкнулася не лише поверхневого шару води Атлантики, а й глибинного — 30 метрів і більше. Цей чинник уже призвів до формування урагану «Ідалія», якому було присвоєно першу категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру в його епіцентрі вранці 29 серпня сягала позначки 137 кілометрів на годину.

Підвищення середньої температури води в Атлантичному океані надалі може призвести до формування в Мексиканській затоці так званих швидких штормів, у яких швидкість вітру збільшується щонайменше на 56 кілометрів на годину протягом дня. У Національному центрі США зі стеження за ураганами вже пророкували подібний сценарій для «Ідалії». Згідно з прогнозом експертів, потужність шторму посилиться в середу, 30 серпня, і досягне третьої категорії з наближенням до узбережжя Флориди.

Про тропічний шторм, що насувається, жителів американського штату Флорида попередили 27 серпня. Як стверджують експерти з Національного центру США зі стеження за ураганами, свого піку «Ідалія» досягне 30 числа. Пориви вітру в епіцентрі можуть зрости до 154 кілометрів на годину. Про загрозу стихії також повідомили жителів Куби.