Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WP: США виступили проти зниження стелі цін на нафту з РФ до $30 за барель

WP: США виступили проти зниження стелі цін на нафту з РФ до $30 за барель

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
WP: США виступили проти зниження стелі цін на нафту з РФ до $30 за барель Хоча обмеження проти російського експорту нафти виявилися ефективними, адміністрація президента США Джо Байдена чинить опір проханням України знизити стелю цін на сировину з Росії з 60 до 30 доларів за барель, пише The Washington Post з посиланням на джерела.

Білий дім побоюється, що при посиленні нафтових санкцій Росія ще більше скоротить видобуток нафти, а це призведе до різкого зростання цін і «розбурхає світову економіку» напередодні президентських виборів у США в 2024 році.

Крім того, будь-яка зміна чинних обмежень проти Росії потребує схвалення європейських законодавців, нагадали співрозмовники газети.

Стеля цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель була запроваджена Євросоюзом та країнами G7 у грудні 2022 року, одночасно з нафтовим ембарго ЄС. З 5 лютого також почала діяти стеля цін на нафтопродукти російського походження.

Основний російський експортний сорт нафти Urals торгується вище за ціну з липня. Однак його середня вартість за січень-липень становила 53,94 долара за барель — у 1,5 раза менша, ніж за аналогічний період минулого року. У червні, за даними Міжнародного енергетичного агентства, доходи Росії від експорту нафти та нафтопродуктів упали майже вдвічі рік до року.