Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: Страйк сценаристів у Голлівуді обійшовся економіці Каліфорнії в $5 млрд

FT: Страйк сценаристів у Голлівуді обійшовся економіці Каліфорнії в $5 млрд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
FT: Страйк сценаристів у Голлівуді обійшовся економіці Каліфорнії в $5 млрд Страйк сценаристів у Голлівуді, який триває вже чотири місяці, обійшовся економіці Каліфорнії майже в п'ять мільярдів доларів. Втрати викрило видання Financial Times (FT).

При цьому очікується, що ця цифра може зрости, оскільки останні переговори між профспілками та кіностудіями не дали результатів.

Сценаристи страйкують понад 120 днів, збитки економіці штату перевершили показник 2007-2008 року, коли відбувався колишній страйк. Вона тривала сто днів, тоді втрати становили 2,1 мільярда доларів. Цьогорічний страйк коштує Каліфорнії 30 мільйонів доларів на день, повідомляла Гільдія сценаристів Америки (WGA) у травні.

Раніше повідомлялось, що компанія Warner Bros. відклала прем'єру фільму «Дюна: Частина друга» на 2024 рік через страйк сценаристів і кіноакторів. У свою чергу, компанія Disney перенесла прем'єру фільму "Дедпул 3" від Marvel Studios.

13 липня Гільдія кіноакторів США оголосила про початок страйку. Про страйк сценаристів Голлівуду повідомлялося на початку травня. Актори та сценаристи страйкують одночасно вперше з 1960 року. Зараз багато знімальних процесів призупинилися через страйк учасників профспілки Writers Guild of America (WGA), яка захищає інтереси понад 11 тисяч американських сценаристів.