Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » На Тайвані розпочалася масова евакуація людей через наближення тайфуну «Хайкуй»

На Тайвані розпочалася масова евакуація людей через наближення тайфуну «Хайкуй»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
На Тайвані розпочалася масова евакуація людей через наближення тайфуну «Хайкуй» Центральне метеорологічне бюро Тайваню повідомило про тайфун «Хайкуй», що наближається до східного узбережжя острова. За даними метеорологів, тайфун наблизиться до району Тайдуна та сусіднього гірського повіту Хуалянь о 17:00 за місцевим часом (12:00 за київським часом).
 
Станом на 6:42 мск у повіті Хуальянь попередньо евакуйовано близько 3 тис. осіб, скасовано сотні внутрішніх рейсів, залізничне та поромне сполучення. Про це повідомляє газета Le Monde із посиланням на заяву Міністерства оборони країни.

За даними газети, тайфун «Хайкуй» вже підібрався до рибальського порту Ілан у північно-східній частині острова. Згідно з прогнозом, до понеділка тайфун попрямує на захід, у бік Тайванської протоки, ближче до Китаю.

За словами президента Тайваню Цай Інвень, тайфун, що наближається, буде першим, хто обрушився на острів за останні чотири роки.

30 серпня агентство Associated Press повідомляло, що до Тайваню наблизився тайфун «Саола», який раніше обрушився на Філіппіни. Загалом по країні було евакуйовано близько 50 тис. осіб та пошкоджено понад сотню будинків. Le Monde зазначає, що тайфун Хайкуй вважається слабшим, ніж Саола.