Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У парламенті Франції вимагають обмежити імпорт курятини з України

У парламенті Франції вимагають обмежити імпорт курятини з України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
У парламенті Франції вимагають обмежити імпорт курятини з УкраїниЗроблена в Україні курятина, що постачається до Євросоюзу (ЄС), суперечить санітарним нормам Франції, а також французьким аграріям і продовольчому суверенітету країни, заявив депутат парламенту Франції Каролін Коломб'є. 

У своєму зверненні до голови Мінсільгоспу Франції Марка Фено вона нагадала, що раніше Європейська комісія (ЄК) відкрила європейський ринок для промислової курятини українського агрохолдингу МХП з повним звільненням від мит.

"Група MХП під керівництвом українського олігарха-мільярдера Юрія Косюка щорічно виробляє мільйони тонн свійської птиці. Це рішення Єврокомісії ставить під серйозну загрозу французьку сільськогосподарську галузь, оскільки свійський птах українського виробництва вирощується в неприпустимих умовах, що порушують усі вимоги та агропродовольчі, санітарні та етичні норми, що діють у Європейському союзі", - заявила Каролін Коломб'є депутат парламенту Франції.

Вона уточнила, що ситуація «повністю суперечить інтересам французьких робітників у цьому секторі, а також споживачів, які є першими жертвами цього непослідовного рішення європейських інстанцій». Парламентарій уточнила, що за перші три місяці 2023 року імпорт свіжого м'яса до ЄС з України збільшився на 201%.

«Проте існує рішення, яке дозволяє уряду зберегти суверенітет Франції: активувати захисний стан договору, передбачений європейським законодавством для випадку, якщо одна з держав Союзу вважатиме, що його пріоритетні інтереси перебувають під загрозою, що наразі актуально для Франції, чий суверенітет в галузі сільського господарства та санітарного нагляду перебуває під загрозою. (...) Вона просить якнайшвидше активувати це захисне становище», — підсумувала Коломб'є.