Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » 160 тисяч японців евакуювали через тайфун «Юаньян»

160 тисяч японців евакуювали через тайфун «Юаньян»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
160 тисяч японців евакуювали через тайфун «Юаньян» Влада сусідньої з Токіо японської префектури Тіба винесла припис про евакуацію майже 160 тисяч жителів через загрозу повеней і зсувів на тлі проходження тайфуну «Юаньян». 

Відповідно до зроблених агентством підрахунків, зроблених на підставі оприлюднених на сайті адміністрації даних, наразі приписи про евакуацію четвертого з п'яти рівнів діє для 156 697 осіб.

Цього сезону тайфун «Юаньян» отримав 13 порядковий номер. Він проходить за 150 кілометрів на південь від префектури Вакаяма і рухається на північний схід зі швидкістю 15 кілометрів на годину. Тиск у центрі тайфуну становить 996 гектопаскалів. Швидкість вітру в епіцентрі - 20 метрів за секунду, а при поривах - до 30 метрів за секунду.

У зв'язку з наближенням тайфуну в деяких районах було скасовано рух поїздів та перекрито швидкісні дороги. Деякі освітні установи вирішили скасувати заняття у п'ятницю, 8 вересня.

Раніше повідомлялося, що понад півмільйона людей постраждали від тайфунів «Хайку» та «Саола» на Філіппінах. Стихійні лиха так чи інакше торкнулися восьми регіонів, 28 провінцій, 193 міст та муніципалітетів, а також 1,7 тисячі барангаїв.