Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У бундестазі заявили про загрозу для клімату через розрив контактів із Росією

У бундестазі заявили про загрозу для клімату через розрив контактів із Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У бундестазі заявили про загрозу для клімату через розрив контактів із РосієюСпроби ізолювати Росію на міжнародному рівні призвели до розриву відносин із російською науковою спільнотою з питань Арктики, констатує група членів бундестагу від Лівої партії.  
 
У своєму зверненні до уряду, депутати звертають увагу кабміну на те, що результатом антиросійської обмежувальної політики стало те, що російський арктичний регіон став «чорною діркою» з погляду дослідницьких проектів, що, на думку , парламентаріїв, представляє особливу небезпеку для кліматичної політики

Запит в уряд направили депутати Андрій Гунько, Севім Дагдален, Ральф Ленкерт та Жаклін Настіч від імені Лівої партії бундестагу. У своєму зверненні вони послалися на раніше зроблені урядом ФРН заяви про те, що конфлікт в Україні унеможливив для Німеччини співробітництво з Росією з питань дослідження Арктики. Як нагадали парламентарі, уряд говорив про необхідність ізолювати Росію та заморозити співпрацю з російськими державними та комерційними організаціями.

Ці каральні заходи щодо наукового співробітництва та, зокрема, досліджень клімату, автори запиту розглядають як безрозбірні та, отже, небезпечні. Через міжнародну ізоляцію вся російська Арктика перетворюється на «чорну діру» з погляду кліматичної політики.

У документі наголошується, що розрив відносин із російською науковою спільнотою становить серйозну загрозу для боротьби зі зміною клімату.

«Ця думка ґрунтується на кількох факторах, які роблять Росію, і особливо російську Арктику, настільки важливою для захисту клімату та навколишнього середовища: Росія є четвертим за величиною джерелом викидів CO2 (вуглекислого газу) у світі; Росія є найбільшою країною, що межує з Арктикою; Росія, безумовно, має найбільшу площу вічної мерзлоти (16,84 мільйона квадратних кілометрів); площа лісів у Росії становить 815 311 600 гектарів, що сьогодні є найбільшим у світі подібним показником», - пояснили депутати.