Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Відбір на Євро-2024: Збірна України зіграла внічию із Англією

Відбір на Євро-2024: Збірна України зіграла внічию із Англією

Категорія: Головне, Спорт
Відбір на Євро-2024: Збірна України зіграла внічию із Англією Команда Гарета Саутгейта просто розриває всіх у відборі чемпіонату Європи. Чотири перемоги із загальним рахунком 15:1, тому англійці звичайно підходили фаворитом до матчу проти збірної України. Тим більше, що перший матч "три леви" спокійно виграли з рахунком 2:0. У гості, а точніше – до Польщі, англійці приїхали у всеозброєнні – Кейн, Сака, Райс, Меддісон, Беллінгем. Україна також пред'явила найсильніших – Мудрик, Судаков, Степаненко, Циганков, Зінченко.

І розпочали матч англійці зі спокійного володіння. Букайо Сака був дуже активний, частенько накочував фланговими проходами та подальшим прострілами, але нічого розумного це англійцям не приносило. Такий темп наче приспав. Але приспав саме гостей, котрі почали діяти не так активно. Перепасування Хендерсона, Райса та Меддісона виглядали як стерильне володіння, просування майже не було.

Натомість спрацювала українська контратака. Судаков розігнався центром і зіграв праворуч на Там Конопля обігнав Чілуелла, а потім видав класний простріл у центр штрафного майданчика, звідки Зінченко ударом у дотик прошив Пікфорда - 1:0. Україна забила першим і єдиним ударом у площину воріт, далі взявшись оберігати перевагу. Але не спрацював план, за хвилину до перерви Англія відігралася, причому теж зробила це рідкісною атакою.

Гаррі Кейн розкішною передачею через правий фланг розкрив оборону суперник. На своєчасне підключення Вокеру м'яч пішов, а той втік від Миколенка і пробив у ближній кут – 1:1. У перерві Кривцов змінив Матвієнка, а українці продовжили оберігати поточний рахунок. Тепер уже нічийний. Англійці звичайно атакували частіше. Букайо Сака отримав м'яч на лівому кутку штрафного майданчика, прибрав зі свого шляху Забарного і класним ударом запустив м'яч у перекладину.

Крім цього, українці трималися гідно. Гарет Саутгейт поступово пустив у бій Фодена та Решфорда, але не зміг цим освіжити атаку. Позиційні атаки «трьох левів» цього вечора не лякали, катастрофічно гостям не вистачало швидкості. Наприкінці матчу був момент у Магуайра. Деклан Райс забрав підбір і другою хвилею атаки зробив відмінний накид на захисника, але Гаррі програв у різкості голкіперу - Бущан виніс м'яч у боротьбі. А більше моментів не сталося.

І ось сталася перша втрата очок для збірної Англії у відборі на Євро-2024. Команду Саутгейта це не похитне, а ось українцям допоможе поборотися з Італією за другу путівку на міжнародний турнір.