Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Відбір на Євро-2024: Збірна України мінімально програла Італії

Відбір на Євро-2024: Збірна України мінімально програла Італії

Категорія: Головне, Спорт
Відбір на Євро-2024: Збірна України мінімально програла ІталіїЗбірні України та Італії зіграли у рамках відбіркового турніру на чемпіонат Європи. Матч кваліфікації Євро-2024 відбувся 12 вересня на стадіоні Сан-Сіро.

Головні суперники за другу путівку на Євро-2024 зійшлися у Мілані. Збірна Англії майже напевно групу виграє, а українцям та італійцям чекає довга боротьба за другий рядок. У вересні трохи вдалі виглядали «жовто-сині», вони зуміли зупинити переможну ходу збірної Англії, зігравши з ними внічию 1:1. Рівно з таким самим рахунком завершився і перший матч Італії під керівництвом Лучано Спаллетті. Ось лише у суперниках була Північна Македонія.

Стартові склади трохи здивували. Ребров залишив на лаві запасних Мудрика, Зубкова та Яремчука, а Спаллетті – Романьолі, Дарміана, Ретегі та Іммобіле. Активніше розпочали матч господарі, що нікого не здивувало, у принципі. Перший шанс занапастив Распадорі, який вискочив на крос Ді Лоренцо – м'яч після його удару полетів трохи вище за «дев'ятку». Але мало не в наступній атаці італійці оформили швидкий гол: Судаков оступився в боротьбі з Дзакканьї, м'яч дістався Фраттезі, якому залишилося лише розстріляти Бущана - 1:0.

Величезну перевагу збірної Італії не збиралося сходити нанівець. Господарі володіли ініціативою, тиснули суперника і під кінець півгодини гри справедливо оформили другий м'яч. Дзаньоло з правого краю змістився і сильно пробив, м'яч влучив у Фраттезі, а Давид ситуацією скористався і далі пробив у кут – 2:0. Спочатку м'яч не стали зараховувати, але Дзаньоло, який знаходився в офсайді, в епізоді не брав участі, тому Ернандес все-таки вказав на центр поля.

Щоправда, під завісу тайма Україна один м'яч відіграла. Ярмоленко сам вивів Довбика на удар, але після сейву Доннарумми та незграбної гри Дімарко, Андрій отримав м'яч за два метри від спорожнілого створу і спокійно вразив ціль – 2:1. Слизький рахунок змусив Італію підняти темп. Під кінець години гри господарі двічі могли добивати гостей, але весь час італійцям чогось не вистачало.

Спочатку Дзакканьї розстрілював Бущана з 11 метрів, проте йому завадив свій же співвітчизник (Распадорі), і в площину потрапити не вийшло. А потім уже сам Бущан створив собі проблеми, винісши точно на Дзаньоло. Ніколо швидко доставив м'яч Распадорі, а той усе з тих самих 11 метрів бив у кут, але голкіпер збірної України виправив власну помилку. А найдзвінкіший удар на свій рахунок записав Мануель Локателлі, який у третій хвилі атаки з лінії штрафного майданчика пальнув у перекладину. Відверто пощастило гостям.

Так і не пропустили українці третій м'яч, але й забити свій другий не змогли, програвши скуадре адзурре. Перша перемога збірної Італії під керівництвом Лучано Спаллетті дозволила усунути Україну з другого місця в групі. В обох збірних по сім очок, але в італійців на матч менше.