Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Туреччина оголосила про постачання в Україну нової партії Bayraktar TB2

Туреччина оголосила про постачання в Україну нової партії Bayraktar TB2

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Туреччина оголосила про постачання в Україну нової партії Bayraktar TB2 Нову партію турецьких дронів Bayraktar TB2 буде поставлено на Україну найближчими днями.

Туреччина офіційно оголосила про те, що готує постачання в Україну своїх ударно-розвідувальних безпілотників Bayraktar TB2, які передадуть українським військовим протягом найближчих днів. Як з'ясувалося, йдеться про невелику партію дронів. Проте заява турецької сторони йде врозріз із нещодавно заявленою відмовою Анкари надавати Києву свої безпілотники.

Як випливає з офіційної заяви турецької компанії «Baykar Makina», незважаючи на той факт, що українці за три доби зібрали 15 млн доларів на купівлю трьох ударних безпілотників Bayraktar TB2, турецький виробник надасть Україні три дрони безоплатно. Це не виключає ймовірності того, що на зібрані кошти Україна має намір придбати ще три ударні безпілотники, тим самим заповнивши суттєві втрати цих дронів.

"Компанія Baykar не прийматиме оплату за TB2 і безкоштовно відправить 3 БПЛА на український фронт... Ми зворушені цією солідарністю і рішучістю перед обличчям, здавалося б, непереборних викликів", - сказано в повідомленні турецької компанії.