Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Що потрібно знати про контактні лінзи

Що потрібно знати про контактні лінзи

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я
Що потрібно знати про контактні лінзи Інформація має ознайомлювальний характер, для того щоб носіння контактних лінз не мало побічних ефектів необхідно проконсультуватися з фахівцем/лікарем.


Контактні лінзи – популярна альтернатива очкам, але не можна сказати, що один з варіантів однозначно кращий за інший. Перш ніж міняти окуляри на лінзи, необхідно зрозуміти кілька речей. 

 

 

Підходять не кожному

Справа не зовсім у віці. Контактні лінзи прописують усім – від дітей до тих, кому за 60. Але будемо чесними – діти не завжди акуратні та можуть занести в око інфекцію. Тому до певного віку від окулярів краще не відмовлятися.


Також варто добре обміркувати покупку контактних лінз, якщо у вас є алергія, проблеми з сухістю очей або очними інфекціями. А ось якщо ви змушені постійно стикатися з димом, парою чи дрібним пилом, то лінзи точно не для вас.

 

Лінзи бувають м'якими та жорсткими

М'які, як це зрозуміло з назви, виготовлені з м'яких матеріалів – гідрогелю або силікон-гідрогеля. До них простіше звикнути, їх можна довше носити, але й зношуються вони також досить швидко.


Жорсткі лінзи роблять із пластику. І у них теж є свої плюси – наприклад, через них до рогівки проникає повітря, що корисно, і вони набагато краще тримаються і часто не сповзатимуть. Але звикати до них доведеться довго - перший тиждень, а то й два готуйтеся миритися з постійним дискомфортом в очах.

 

Лінзи бувають одноденними, тижневими і не лише

Ще є двотижневі та навіть лінзи на місяць. Тут все просто - відрізнятися вони будуть ціною і тим, якого догляду вимагають. Бажаєте одноденні лінзи? Доведеться постійно їх міняти. Бажаєте лінзи для тривалого носіння? Запасайтеся розчином.


Побічні ефекти

Від них нікуди не подітися. Навіть у найякісніших лінзах ви не застраховані від кон'юнктивіту, сухості очей, алергії чи мікротравм, коли лінза трохи пошкоджує рогівку. Тут все очевидно – якщо лінзи дратують очі, відмовтеся від них та проконсультуйтеся з лікарем.