Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ISW: Росія має намір захопити не тільки Донбас

ISW: Росія має намір захопити не тільки Донбас

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ISW: Росія має намір захопити не тільки Донбас Росія продовжує проводити наступальні операції на північ від Харкова, що вказує на наявність у Кремля територіальних амбіцій за межами Донецької та Луганської областей.

Окупанти за підтримки артилерії намагаються блокувати Лисичанськ Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).
 
Американські аналітики підкреслюють, що перенаправлення російських підрозділів на другорядні театри бойових дій може прискорити завершення російського наступу на Донбасі.

У відомстві також зазначили, що вчора росіяни штурмували Дементьєвку, приблизно за 15 км на північ від Харкова, і заявляють, що штурм пройшов успішно, проте голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов заявив, що українські сили відбили атаку.

На думку аналітиків, контроль над окремими населеними пунктами на північ від Харкова вздовж лінії фронту, мабуть, дуже спірний.

Крім того в ISW додали, що російські війська досягли незначних успіхів на схід від Бахмута вздовж шосе E40 і можуть спробувати підготуватися до прямого наступу на Бахмут.

«Генштаб України заявив, що російські сили перекинули одну БТГ в район Бахмута, що вказує на те, що російські сили, ймовірно, віддають пріоритет позиційним боям навколо Бахмута і можуть спробувати отримати вигоду з недавніх настань на південний схід від Бахмута, щоб в'їхати у місто трасою E40», - йдеться в повідомленні.