Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава МЗС ФРН: Німеччина поставить в Україну нові системи ППО Iris-T

Глава МЗС ФРН: Німеччина поставить в Україну нові системи ППО Iris-T

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава МЗС ФРН: Німеччина поставить в Україну нові системи ППО Iris-T Німецьке керівництво знову пообіцяло чергову військову допомогу Україні в стилі невизначеної перспективи, що вже стало традиційним для Берліну. Цього разу, за словами глави МЗС ФРН Анналени Бербок, йдеться, можливо, про новітню ЗРК Iris-T-SLM. Щоправда, поки що ці комплекси знаходяться у виробництві і конкретний термін випуску навіть перших екземплярів точно не визначено.

Ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T – одні з найсучасніших систем протиповітряної оборони, які зараз перебувають лише на стадії виробництва, вони поки не виготовлені, але, сподіваюся, будуть готові наприкінці літа - Заявила Бербок.

Цікаво, що із заявою про постачання Києву систем ППО IRIS-T канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив ще на початку червня. Причому тоді голова ФРН був більш категоричним щодо термінів відправки систем. Виступаючи не десь, а в бундестазі (парламент Німеччини), канцлер заявив:

Найближчими тижнями ми поставимо нові озброєння. Наприклад, уряд прийняв рішення, що ми поставимо систему IRIS-T - найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яка має Німеччина.

ЗРК Iris-T-SLM - установка віробляється німецькою компанією Diehl Defence і продається поки що за кордон. Серед покупців - Швеція, Норвегія та Єгипет. Саудівська Аравія та Емірати також висловили зацікавленість у придбанні установок.