Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський звинуватив ЄС у штучній затримці фінансової допомоги Україні

Зеленський звинуватив ЄС у штучній затримці фінансової допомоги Україні

Категорія: Головне, Політика
Зеленський звинуватив ЄС у штучній затримці фінансової допомоги УкраїніПрезидент України Володимир Зеленський звинуватив Європейський Союз у штучній затримці макрофінансової допомоги Києву у розмірі 8 мільярдів євро. З такою заявою він виступив у відеозверненні, опублікованому в Telegram.

Він зазначив, що «щодня та різними способами» нагадує деяким європейським колегам, що «не можна робити заручниками їхньої нерішучості чи бюрократизму» українських пенсіонерів, переселенців, вчителів та інших громадян, які залежать від бюджетних виплат.

"І така штучна затримка макрофінансової допомоги для нашої держави це або злочин, або помилка. І важко сказати, що з цього гірше", - додав український президент. 

При цьому Зеленський відмовився називати країну, яка гальмує процес надання допомоги. Водночас, він висловив сподівання, що це «все-таки помилка і її виправлять».

Не виключено, що країна, яка затримує надання фінансової допомоги Україні, є Німеччина. На початку серпня із подібними заявами виступив заступник голови офісу президента України Володимира Зеленського Ігор Жовква. Він звинуватив владу ФРН у тому, що вона блокує розгляд даного питання. За словами Жовкви, український лідер проводить активні переговори зі своїми партнерами.