Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна має намір конфіскувати 903 об'єкти, що належать Росії

Україна має намір конфіскувати 903 об'єкти, що належать Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Україна має намір конфіскувати 903 об'єкти, що належать Росії Кабмін у п'ятницю погодив указ Володимира Зеленського про конфіскацію майна та активів Росії на українській території, про 903 об'єкти, виручені кошти спрямують на оборону та відновлення України, повідомив прем'єр Денис Шмигаль на засіданні уряду.
 
"Маємо сьогодні на порядку денному системно важливе рішення про конфіскацію російського майна та активів в Україні. Перелік об'єктів сформовано. Згідно з рішенням уряду, буде конфісковано 903 об'єкти, які належать саме російській державі. 79 позицій – це корпоративні права, 824 позиції – майно", - наводить слова Шмигаля "ТСН".
 
За його словами, конфісковані активи Росії конвертуються у кошти, спрямовані на оборону та відновлення України. Він зазначив, що все майно ділиться на три категорії: майно, що належить державі, активи підсанкціонованих громадян та компаній із РФ, активи російських банків.

"Наступним великим кроком має стати і конфіскація російських активів на Заході для відновлення України", - уточнив він.
 
Зеленський підписав закон про "примусове вилучення" в Україні об'єктів власності РФ та її резидентів. Крім того, 28 липня він погрожував зробити все для конфіскації власності "російських пропагандистів", не пояснивши, про кого саме йдеться.
 
За інформацією Бюро економічної безпеки України, вже заарештовано російські та білоруські активи на загальну суму понад 1 мільярд доларів.