Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Північна Корея відреагувала на відвідування Пелосі демілітаризованої зони

Північна Корея відреагувала на відвідування Пелосі демілітаризованої зони

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Північна Корея відреагувала на відвідування Пелосі демілітаризованої зониДиректор департаменту друку та інформації МЗС Північної Кореї Чо Ен Сам, реагуючи на відвідування спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі демілітаризованої зони на кордоні КНДР та Південної Кореї, назвав візит проявом ворожої політики Вашингтона. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Як заявив дипломат, у ході візиту Пелосі разом із владою Південної Кореї говорила про «сильні розширені засоби стримування» у відповідь на «загрозу з боку Північної Кореї» і навіть відвідала Об'єднану зону безпеки Пханмунджем.
 
У Пхеньяні вважають, що це «свідчить про ворожу політику нинішньої американської адміністрації щодо КНДР», сказав представник МЗС республіки.

Раніше влада Північної Кореї засудила дії США у зв'язку з поїздкою Ненсі Пелосі на Тайвань і підтримала позицію Китаю з цього питання. Спроби Сполучених Штатів перешкоджати розвитку та зміцненню Китаю, а також здійсненню справи об'єднання «не уникнуть зриву», додали у Пхеньяні.