Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський засудив Amnesty International за доповідь стосовно ЗСУ

Зеленський засудив Amnesty International за доповідь стосовно ЗСУ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський засудив Amnesty International за доповідь стосовно ЗСУ Президент України Володимир Зеленський розкритикував доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про порушення Збройних сил України (ЗСУ) міжнародного гуманітарного права та закону війни. Заяву він зробив у одному із звернень.

На думку Зеленського, Amnesty International «намагається амністувати державу-терориста та перекласти провину з агресора на жертву». Президент України вважає, що не може бути умови, за якої «російський удар по Україні вважається виправданим».

«І якщо хтось робить звіт, в якому жертва та агресор начебто в чомусь однакові, якщо аналізуються якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час, ігнорується, то з цим не можна миритися», — заявив він.
 
Зеленський також доповів, що з початку конфлікту в Україні пошкоджено або знищено майже 200 релігійних споруд, 900 медустанов та понад 2200 навчальних закладів.

Правозахисна організація Amnesty International 4 серпня опублікувала доповідь, в якій звинуватила Україну в порушенні міжнародного права. «Ми задокументували випадки, коли українські сили ризикували громадянським населенням і порушували військове право при діях у населених районах. Перебування в оборонній позиції не звільняє українських військових від дотримання міжнародного гуманітарного права», - заявила генеральний секретар організації Аньєс Каламар.